I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ajredin Ajeti učestvovao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u veslačkim ergometrima

Član veslačkog kluba Begej 1883, Ajredin Ajeti, učestvovao je ovog vikenda na evropskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u veslačkim ergometrima, čiji su organizatori Britanska veslačka federacija i Svetska veslačka federacija.

Takmičenje se održalo virtuelno, a naš takmičar veslao je u prostorijama pomenutog veslačkog kluba. Nastupao je u kategoriji od 30 do 39 godina, lakih veslača, gde je bilo prijavljeno 25 veslača iz raznih zemalja. On zauzeo 13. mesto sa vremenom 6:59 minuta, na 2000 metara. Na SP se kvalifikovao samo prvak, ali treba istaći da je Ajredin Ajeti dostojno reprezentovao Srbiju.

PerSu marketi

– Drago mi je da sam uzeo učešće i bio jedini predstavnik Srbije na kontinentalnim Evropskim kvalifikacijama gde su učešće uzele 42 države.  Ostvarenim rezultatom sam poprilično zadovoljan, jer sam svoje zvanično najbolje vreme u trci na 2.000 m popravio za šest sekundi i spustio vreme ispod sedam minuta. U narednom periodu planiram da se što bolje pripremim, te da u sledećoj trci postignem još bolje vreme i ostvarim bolji plasman. Zahvalio bih se VK Begej 1883, jer su mi obezbedili mesto za pripreme i održavanje kvalifikacija i svu logističku podršku – rekao je Ajredin Ajeti za Ilovezrenjanin.

Ajredin Ajeti je drugog dana kvalifikacija za World Rowing Virtual Indor Championship 2021 učestvovao u trci na 500 m, kategorija 30 – 39 godina. Postigao je rezultat 1:35 min, što je bilo dovoljno za plasman na 9. mesto. Start trke je  odlično započeo, na 300 m je imao odlično prolazno vreme, ali umor je učinio svoje i na kraju je zauzeo 9. poziciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Takmičenjeje održano virtuelno. Veslači veslaju na ergometru Concept2, kojeg povezuju sa onlajn aplikacijom za praćenje trke, koju je obeszbedio organizator takmičenja. Svaki od veslača u obavezi je da dva sata pred trku pošalje sliku, gde se vidi njegova težina, uz dokaz o datumu. Takmičarima je obezbeđen jedinstveni kod, preko kojeg se povezuju sa onlajn aplikacijom i tako pristupaju samoj trci. Prema propozicijama takmičenja, 40 minuta pred trku, veslači se povežu sa aplikacijom i onda čekaju start trke, prateći odbrojavanje onlajn. Kad se trka završi, rezultati se odmah snime i dostupni su na sajtu https://www.britishrowing.org/.

 

U finalnoj trci Svetskog prvenstva, koja će se održati takođe virtuelno u februaru 2021, učestvovaće samo 10 veslača iz kategorije- pet prvaka kontinentalnih kvalifikacija i pet po najboljem vremenu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh