I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ajredin Ajeti osvojio prvu medalju u girevoy sportu

Proteklog vikenda Novi Sad je bio domaćin takmičenja u Girevoy sportu, a Zrenjaninac Ajredin Ajeti je osvojio bronzanu medalju.

Sportsko udruženje Girivek Novi Sad organizovalo je takmičenje Serbia Open u Girevoy Sportu, na kojem su učestvovali takmičari iz Rusije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske Slovenije i domaćina Srbije.

Takmičenje se održalo u disciplinama biathlon, long cycle, snech i štafetno za muškarce i žene.

I Taxi Zrenjanin

Naš grad je prestavljao Ajredin Ajeti, koji se takmičio u disciplini Biathlon 2 x 16 kg do 80 kg, koji je osvojio bronzanu medalju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Šta je biatlon?

U disciplini Biathlon radi se „jerk“ 10 min 2 x 16 kg, nakon toga snech 10 min 1 x16 kg, s tim što teg ne sme da dodirne platformu – ako se spusti girija, takmičenje je za vas završeno i upisuje se trenutni rezultat, koji ste do tad postigli.

Novi sport u Srbiji

Ajredin je ostavario u jerk 2 x16 kg 70 izbačaja i u disciplini snech 169 izbačaja. Ovim sportom se bavi dve godine i ovo mu je prva medalja iz ovog sporta, koji je kod nas novitet.

– Veliku zahvalnost dugujem Fitness centru Stefani, koji mi je omogućio da se što bolje spremim. U narednom periodu čcekuje me takmičenja u Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, gde planiram da postignem još bolje rezultate – rekao je Ajredin Ajeti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh