I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ajeti skinuo rukavice i postao atletičar

Gotovo da ne postoji borilački sport u kojem Ajredin Ajeti nije nastupao i osvojio medalju. Nedavno je odlučio da se bavi atletikom i uspešno je debitovao na „Beogradskom maratonu“. Svestrani sportista odlučio da više ne nastupa za zrenjaninske klubove. Uskoro odlazi na dobrovoljno služenje vojnog roka.
Ajeti polumaraton

 Ajredin Ajeti se 20 godina takmiči u velikom broju borilačkih sportova –  karate (nastupao u svim federacijama u Srbiji), kyokushinkai, asihara, savate, kik boks (semi – light – kick light), ju jutsu (sport – combat), brazilska džiu džica, MMA, pangration, grepling, grepling strike, combat sambo, ITF taekwondo,WTF  taekwondo. Ukupno je u svim ovim sportovima osvojio 264 medalje i 27 pehara i plaketa.

Ipak, ovaj poznati majstor borenja iz Zrenjanina, odlučio je da se oproba u sportu u kojem će jedini protivnik biti – sam sebi. Učestvovao je na „Beogradskom maratonu“ i u disciplini polumaraton stigao na cilj 32 – gi. Više nego dobro za debi na atletskoj stazi.

– Ranije sam nastupio na par humanitarnih atletskih trka i upoznao jako dobre ljude, koji uživaju da trče i druže se. U atletici se konkurencija ne oseti kao u borenju, već trkači na duge staze daju podršku jedni drugima, da izdrže do cilja, da ne odustaju… Na državnom prvenstvu u polumaratonu u Beogradu zauzeo sam 32. mesto od 46 takmicara koji su startovali. Ovo je bio moj prvi polumaraton i prezadovoljan sam – objašnjava Ajredin Ajeti zašto se odlučio da iz ringa pređe na atletsku stazu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Ajeti polumaraton 2Svestrani sportista je na „Beogradskom maratonu“ nastupio kao član AK Apatin. Veoma neobična odluka za Ajredina, koji se uvek deklarisao kao lokal – patriota.

– Doneo sam odluku da se registrujem za AK Apatin, jer sam u tom klubu upoznao dobre i veoma pozitivne ljude. Najveci „krivac“  za moj početak  bavljenja atletikom je Goran Vendlener iz Apatina, kojeg sam upoznao na jednoj trci. Veliku zahvalnost dugujem treneru kluba Goranu Čegaru. Razlog zbog kojeg se nisam registrovao za neki od tri atletska kluba u Zrenjaninu jeste činjenica da imam jako dobar odnos sa trenerima i takmičarima sva tri kluba. Nisam hteo da narušim to prijateljstvo i zato sam se učlanio u klub van Zrenjanina. Treći razlog za moj odlazak iz zrenjaninskog sporta je to što oni koji vode sport u gradu nemaju sluha za moje rezultate. Od ove godine u svim sportovima u kojima se takmičim preregistrovao sma se za klubove van Zrenjanina.Treniram i spremam se u mom klubu Hornet combat Zrenjanin sa svojim trenerima Goranom Gluvajićem i Petrom Bogdanovićem, a nastupam za druge klubove.

Ajeti najavljuje da će se posle borilačkih sportova i atletike oprobati još u nekim sportovima. Na redu su kros biatlon, duatlon, target sprint…  

– Moja takmičarska karijera će u dugom delu godine biti „zamrznuta“, jer od 1. juna odlazim na dobrovoljno služenje vojnog roka. Planiram da posle toga ostanem u uniformi Vojske Srbije kao vojnik pod ugovorom. Sportsku krijeru ću nastaviti po vojnim sportskim prvenstvima – rekao je Ajeti na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh