I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Basket: „Turnir ulica“ u Kleku

Kao kruna sezone u kojoj je posle 19 godina pauze obnovljen rad KK Klek, ovaj košarkaški klub u saradnji sa MZ Klek, će od 12. – 15. septembra organizovati „Turnir ulica“ u basketu 3 na 3 „KLEK 2013“.

kos srceU proteklih šest meseci je urađeno više i od onoga što su najveći optimisti očekivali. Formiran je seniorski sastav, koji je imao zapaženo učešče u Letnjoj ligi, a istovremeno se u mlađim selekcijama radi sa dvadesetak kadeta i juniora – ističe Predrag Bokić, predsednik KK Klek. – Turnir će biti završnica bogatog sportskog leta u Kleku. Odbojkaši, košarkaši, turniri u fudbalu, malom ,fudbalu, odbojci na pesku, a sada i Streetbasket 3 na 3. Ovim ćemo promovisati sport koji će biti demonstracioni na Olimpijskim igrama 2016, a već od 2020. u redovnom programu. Očekujemo popularizaciju,vremenom i rezultat, a što da ne, još koju Olimpijsku medalju u „olimpijskom selu“ – dodaje Bokić.

Utakmice po grupama su od 12. do 14.septembra, a polufinale i finale,u nedelju 15. septembra.

1) Ekipu čini 3 igraca, a svaka ekipa ima pravo na jednog rezervnog igrača.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

2) Igra se do 16 postignutih poena (nije potrebno da bude dva razlike) ili 20 minuta, sa tim što se poslednja dva minuta vreme zaustavlja prilikom prekida igre.

3) Igra se po “ Streetbasket “ pravilima, što znači: a) Posle svakog postignutog poena menja se posed lopte b) Nakon postignutog poena lopta se izvodi sa sredine terena c) Potrebno je da ekipa izvede bar jedno dodavanje pre upucenog šuta na koš (nije potrebno da svaki igrač dodirne loptu) d) Nakon promašenog šuta protivnickog igrača, loptu je potrebno izvesti van linije 6,75, a posle se može šutnuti na koš. e) Nakon promašenog šuta svog igrača nije potrebno izlaziti van linije 6,75

Prijave do srede 11. septembra, kada je i žreb — Kotizacija po ekipi 1.000.din. Mečevi će se igrati na igralištu OŠ „Jovan Dučić“,od 19 – 23h, pod reflektorima. Prijave sms-om: 069-1891733 ili 061-2065649 ili na FB stranici Košarkaški klub KLEK.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh