I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

35 godina od najblistavijeg uspeha naših veslača

Na današnji dan, 27. jul, pre 35 godina, dubl skul koji su činili Zrenjaninac Milorad Stanulov i Novosađanin Zoran Pančić, na 22. olimpijskim igrama u Moskvi osvojio je srebrnu medalju, koja i dalje predstavlja najblistaviji uspeh srpskog veslačkog sporta na najvećim sportskim smotrama.

Stanulov

Nastupajući pod zastavom tadašnje SFRJ, koja je u Moskvi osvojila ukupno devet medalja (dve zlatne, tri srebrne i četiri bronzane) Zrenjaninac Stanulov i Novosađanin Pančić u finalu ove discipline s vremenom 6:26.34 prošli su kroz cilj kao drugi iza posade Velike Britanije koja je s vremenom 6:24.33 osvojila zlato. Treće mesto i bronzu osvojio je čamac Češke (6:29.07).

Stanulov Pancic - Copy

PerSu marketi

Stanulov i Pančić su na Igrama u Moskvi, sa vremenom 7:04.57, bili drugi u kvalifikacijama, pa su mesto u finalu morali da traže kroz repesaž. Na „popravnom“ naša posada je odveslala briljantnu trku i s trijumfom u vremenu 6:36.46 ušla je u veliko finale. I u finalu naš dubl skul je bio na visini zadatka. Odveslao je odličnu trku, ali je na kraju ipak morao da se zadovolji srebrom.

Druženje u olimpijskom selu u Moskvi: Ceca Kitić i Milorad Stanulov

Druženje u olimpijskom selu u Moskvi: Ceca Kitić i Milorad Stanulov

Ta olimpijska medalja je za mnoge generacije našeg veslanja ostala nedostižan rezultat. Takođe, predstavljala je i ogroman zamajac u razvoju ovog sporta, koji nas svake godine obraduje s makar jednom medaljom s velikih takmičenja. Priliku da sadašnji reprezentativci ponove, možda i nadmaše, rezultat čuvenog dubl skula imaće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Do tada, kao što je bio slučaj i prethodnih 35 godina, srebro Stanulova i Pančića iz Moskve, koji su se u Los Anđelesu 1984. okitili i bronzom, ostaće najveći uspeh našeg veslanja na olimpijskim igrama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh