I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

3 velike sportske manifestacije u Zrenjaninu – za pešake, bicikliste i ljubitelje moto – trka

Zrenjanin će narednog vikenda biti domaćin tri velike sportske manifestacije, koje su predstavljene na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Vladimir Stanar, Nebojša Subić, Simo Salapura, Vukosava Đapić Atanacković, Milan Milojević i Dimitrije Janković

U pitanju su biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, manifestacija „Dan pešačenja u Srbiji“, kao i međunarodna moto – trka u industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“.

– Zrenjanin će narednog vikenda biti pravi sportski grad i domaćin tri značajne sportske manifestacije. U njima će nastupati više stotina učesnika, a ovim putem pozivamo i sve naše škole, učenike, sve naše sugrađane, da se uključe u neki vid bavljenja sportom i sportskim aktivnostima tokom ovog vikenda u Zrenjaninu. Grad Zrenjanin je prepoznao ove manifestacije kao način promovisanja grada – rekao je pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

I Taxi Zrenjanin

TRKA KROZ VOJVODINU I BICIKLIJADA

Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu” startuje u Novom Sadu i stiže u Zrenjanin u petak oko 17 časova. Narednog dana, u subotu,  druga etapa startuje sa Trga Slobode u Zrenjaninu, tačno u podne.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo je jedna od najznačajnijih ovogodišnjih manifestacija, čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada i sportski događaj od posebnog interesa za Pokrajinu. Zrenjanin će biti u epicentru tog događaja, jer će ugostiti bicikliste iz osam zemalja tokom sva tri dana trajanja trke – u petak je u našem gradu cilj prve etape, u subotu se vozi kružna druga etapa, sa startom i ciljem u Zrenjaninu, a u nedelju iz Zrenjanina startuje poslednja, treća etapa – dodao je pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

Pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura i generalni sekretar SSGZ, Vukosava Đapić Atanacković

Raspored trke – biciklisti tri dana u Zrenjaninu

  • Start trke „Kroz Vojvodinu“ – petak, 15. septembra, u 13 časova iz Novog Sada
  • Cilj prve etape ispred Gradske kuće u Zrenjaninu u petak, 15. septembra, oko 17 časova.
  • Dvostruka kružna tura Zrenjanin – Žitište – Torak – Jaša Tomić – Sečanj – Lazarevo – Zrenjanin startuje u subotu, 16. septembra, ispred Gradske kuće u 12 časova
  • Cilj kružne ture je takođe u subotu oko 16.30 časova, takođe ispred Gradske kuće.
  • U nedelju, 17. septembra, iz Zrenjanina u 11 časova kreće treća, poslednja etapa, čiji je cilj u Titelu.

Trku su predstavili sekretar Biciklističkog saveza Vojvodine, Nebojša Subić i predsednik Biciklističkog kluba “Ciklomanija” iz Zrenjanina Vladimir Stanar. Stanar je najavio  prateće manifestacije na Trgu slobode, a najvažnije su otvaranje izložbe povodom 121. godišnjice biciklizma u gradu i 15 godina postojanja kluba Cyclemania promo – vožnja za rekretativce od Trga slobode, Ulicom cara Dušana i obilaznicom do „Aviv Parka“ i nazad, poligon spretnosti i puž trka za najmlađe, konkurs za najbolju fotografiju…

PROGRAM BICIKLIJADE

Subota, 16. septembar

10:30h Bike expo
Izložba 121 Godina biciklizma u Zrenjaninu
12:00h Start II Etape Trke kroz Vojvodinu
12:30h Nastup DJ Gaga
13:00h Flat ride BMX Vik, Mire, Toma
14:00h Promo vožnje Trg Slobode – Cara Dušana – Obilaznica – Aviv – Trg Slobode
15:30h Poligon spretnosti i Puž trka za najmlađe
16:15h Finiš II Etape kroz Vojvodinu
18:15h Organizovani odlazak na Noćni izazov na Fruškoj gori

PROPRATNI SADRŽAJI:

DR Feelgood feeding zona za sve učesnike Biciklijade 2017
Otvoren konkurs za najbolju fotografiju Bicilijade 2017
Obeležavanje 15 godina od osnivanja BK Cyclemania

UČESNICI:

Biciklisti rekreativci, cikloturisti, takmičari iz drugih biciklističkih klubova, zaljubljenici u pedaliranje.

Super moto trka

Međunarodna moto – trka će biti održana u industrijskoj zoni “Jugoistok”, u subotu i u nedelju. Ovo je trka, koja se boduje i za nacionalni i za balkanski šampionat i očekuje se učešće takmičara iz najmanje pet zemalja.

Dan pešačenja

“Dan pešačenja u Srbiji” biće u Zrenjaninu obeležen pešačkom turom kroz grad, čiji je cilj u “Aviv Parku”. Dobrodošli su svi Zrenjaninci koji žele da učestvuju, a start je u subotu, u 8,30 časova, na Žitnom trgu.

Ovu manifestaciju najavili su predsednik Kluba planinara “Zrenjanin” Milan Milojević i član kluba Dimitrije Janković.

Subota – 16, septembar

8,30 – Start na Žitnom trgu

11,00 – Cilj u Aviv parku

Pešaci će se organizovano kretati preko pešačkog mosta, desnom obalom Begeja i Ulicom majora Gavrilovića (naselje “Berbersko”), potom parkom u naselju “Putnikovo”, ulicama Franje Kluza, Igmanskom i Baštenskom, do spomen – obeležja u vinogradu Žarka Turinskog. Odatle se ide ka periferiji grada, severno do “Aviv Parka”, gde je predviđen dolazak do 11.00 časova, kada počinje centralna gradska manifestacija.

Dužina pomenute staze je 6 kilometara, a organizatori poručuju učesnicima da ponesu sendvič, slatkiš, flašicu vode i adekvatno se opreme za pešačenje.

 

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh