I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

10 razloga zašto da vežbate jogu

Joga ima brojna terapeutska dejstva na organizam:

 Joga

1. Oslobađa od stresa

Joga oslobađa fizičkih posledica stresa koji se nataložio u telu: putem relaksacije i smanjenja nivoa kortizola – hormona stresa. Na to se nadovezuju pozitivni efekti koji se iskazuju smanjivanjem visokog krvnog pritiska i broja otkucaja srca, poboljšavaju se digestivne funkcije i jača imunološki sistem, smanjuju se simptomi anksioznosti, depresije, vrtoglavice, astme i nesanice.

PerSu marketi

2. Smanjuje bol

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ispitivanja su pokazala da joga položaji – asane, kao i meditacija ili njihova kombinacija, smanjuju bol kod obolelih od raka, multipleks skleroze, autoimunih oboljenja, artritisa, bolova u leđima, vratu i kod drugih hroničnih oboljenja.

3. Bolje disanje

Joga nas uči da pravilno dišemo. Lagano i duboko disanje pospešuje vitalnost i funkciju pluća i olakšava opuštanje.

4. Gipkost

Joga daje gipko telo, veću pokretljivost, usklađenost pokreta i smanjuje bolove u zglobovima.

5. Daje snagu

Joga položaji – asane, aktiviraju svaki mišić, od „glave do pete“ i na taj način jačaju celo telo.Takođe, smanjuju mišićnu tenziju.

6. Reguliše telesnu težinu

Čak i veoma lake vežbe utiču na nivo kortizola u telu, brže se sagoreva višak kalorija i redukuje nagomilani stres što pospešuje smanjenje telesne težine. Joga podstiče zdrav način ishrane i pomaže u stvaranju zdravih navika i samopouzdanja.

7. Pospešuje cirkulaciju

Podstiče cirkulaciju krvi i povećava oksigenizaciju ćelija u organizmu.

8. Kardiovaskularna poboljšanja

Lake vežbe joge mogu poboljšati kardiovaskularnu kondiciju smanjenjem broja otkucaja srca, povećanjem izdržljivosti, kao i povećanjem nivoa kiseonika koji se jogičkim tehnikama disanja unosi u telo. 9. Bolje držanje tela: Joga popravlja i ispravlja nepravilno držanje tela, dok stojimo, hodamo ili sedimo, što oslobađa tenzije i neprijatnosti.

9. Smanjuje stres

Svesniji smo sebe i onoga šta se dešava u nama, kao i svoje okoline. Na taj način joga nas osposobljava da pravilno reagujemo na stresne situacije u životu. Omogućava nam bolju koordinaciju i brzinu reakcija i pospešuje memoriju.  Popravlja raspoloženje. Smanjuje stres. Unapređuje mentalne finkcije.

10. Duhovne dobrobiti

Joga gradi svesnost o našem telu, osećanjima, svetu oko nas i potrebama drugih. Unapređuje međupovezanost i međuzavisnost između tela, ula i duha. Pomaže nam razvoju osećanja celovitosti.

U Fitnes studiju „POPEYE GYM“, koji  se nalazi u Gimnazijskoj ulici broj 7 (na prvom spratu), možete vežbati „Meltdown jogu“. Više informacija na tel 023/602-625 ili na FACEBOOK stranici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh