I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

10 slika sa svečanog otvaranja SP u rvanju – Srbiji 2 medalje!

Prvog dana Svetskog prvenstva u rvanju za kadete ,u Zrenjaninu, reprezentativci Srbije postigli su istorijski uspeh. Boban Živanović je osvojio srebro u kategoriji do 100 kilograma, dok je Miklošu Hortiju pripala bronza u kategoriji do 54 kilograma. 

Horti efektnim bacanjem osvaja bronzu

Horti efektnim bacanjem osvaja bronzu

Mikloš Horti je u borbi za treće mesto pobedio Finca Miku Peltonkangasa sa 3:1, nakon što je u polufinalu poražen od Japanca Kozuje Kojunagija sa 4:1. U veoma teškom meču za bronzu savladao je borbenog Finca, a dobro ispunjeno gledalište „Kristalne dvorane“ nosilo ga je sjajnim navijanjem do pobede.

– Presrećan sam. Hvala svima koji su me bodrili da donesem prvu medalju Srbiji na šamionatu sveta – rekao je Horti, koji je i najprijatnije iznenađenje prvenstva.

Fordomanija

Živanović, evropski vicešampion, izgubio je u finalu sa 6:3 od Zvijada Pataridzea iz Gruzije. U polufinalnom meču savladao je sa 1:0 Beksulatana Mahmudova iz Kirgistana, u četvrtfinalu je na impresivan način posle 14 sekundi tuširao Japanca Taiki Jamamotoa, a u osmini finala je pobedio Mađara Almašija sa 8:3.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Živanović u borbi sa Pataridzeom

Živanović u borbi sa Pataridzeom

– Malo sam razočaran, priželjkovao sam zlato. Znao sam šta i kako „baca“ gruzijski rvač, jednom sam uspeo da se izvučem, drugi put nisam. Najtežu borbu imao sam protiv Mađara Almašija. Pobeđivao sam ga na pripremama, ali na svakom takmičenju prvi meč je uvek najopasniji i traži svu koncentraciju. Japanca sam brzo položio na pleća i, iskreno, nisam očekivao da ću tako lako završiti posao – izjavio je Živanović. Svetski kadetski vicešampion od iduće godine boriće se kao junior.

rvanje Zivnovic

Selektor Bojan Mijatov i trener Dragan Radojević blistali su od sreće posle prvog dana šampionata.

– Očekivali smo od Živanovića trofej, potajno se nadali medalji od Mikloša Hortija i sve se ispunilo kao najlepši san. Živanović je taktički pogrešio u otvaranju meča, nije dovoljno vodio računa o onome što smo pričali da ruke moraju stalno da budu gore, preko ruku rivala. Odlično smo počeli prvenstvo sveta, imamo izuzetno talentovanu mladu generaciju – rekao je Mijatov.

Mečeve je sudila i Zrenjaninka Vesna Piperski Cucić

Mečeve je sudila i Zrenjaninka Vesna Piperski Cucić

Ostali srpski predstavici izgubili su u prvom kolu. Sebastijan Nađ (do 50 kg) poražen je sa 7:0 od Ukrajinca Politareva, Stefan Liščević (58 kg) je izgubio sa 7:0 od Kocoiridisa (Grčka), dok je Aleksu Erskog sa 8:3 pobedio Belorus Sajku u kategoriji do 63 kg.

medalje

Detalj sa svečanog otvaranja

Detalj sa svečanog otvaranja

Šampionat sveta svečano je otvoren u prisustvu velikog broja uglednih zvanica. Preko 1.000 učesnika i gostiju iz 59 zemalja pozdravili su predsednik Skupštine Zrenjanina Rade Bulajić i predsednik Rvačkog saveza srbije Željko Trajković, koji je posebno istakao ogromnu podršku organizatorima od Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS, Sportskog saveza Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Zrenjanina i prijatelja rvačkog sporta i sponzora.

Predsednik RSS Željko Trajković, prvi čovek FILA Nenad Lalović i predsednik skupštine Grada Zrenjanina, Rade Bulajić

Predsednik RSS Željko Trajković, prvi čovek FILA Nenad Lalović i predsednik skupštine Grada Zrenjanina, Rade Bulajić

Predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović, naglasio je da je „ovo najveće rvačko takmičenje ikad održano u Srbiji“.

Gledaoce je na otvaranju pesmom pozdravio popularni Adil

Gledaoce je na otvaranju pesmom pozdravio popularni Adil

 – Pred vama je budućnost rvačkog sporta i najveće blago. Zbog njih se borimo da očuvamo olimpijski status rvanja koji traje preko 3.000 godna i nadamo se da ćemo u tome uspeti, i zbog našeg sporta, i zbog ovih mladića i devojaka koji su sa svih strana sveta došli u Zrenjanin – rekao je Lalović.

rvanje otvaranje

Danas, drugog dana svetskog prvenstva za kadete, 21. avgusta, borbe počinju od 14 sati.

Predsednik Rvačkog kluba Proleter, Dragan Vulešević, na otvaranju Svetskog prvenstva

Predsednik Rvačkog kluba Proleter, Dragan Vulešević, na otvaranju Svetskog prvenstva

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh