I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Pozorišni klub "Zeleno zvono"

Zrenjanin priča o Đinđićevoj viziji Srbije i 12 godina posle njegove smrti

Pokret „Novi optimizam“ održao je sinoć u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ tribinu povodom 12 godina od ubistva dr Zorana Đinđića.

Skupu je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega poštovalaca lika i dela prvog demokratskog premijera Srbije.

komemoracija-zoran-djindjic

Sugrađanka Danica Vučenić sa učesnicima tribine

Na tribini su govorili dramaturg Borka Pavićević, istoričar Branka Prpa,etnolog-antropolog Ivan Čolović, a uloga voditelja poverena je novinarki Danici Vučenić.

Na početku tribine prisutni su slušali monologe iz predstave „Ubiti Zorana Đinđića“ reditelja Zlatka Pakovića, čiji su glumci bili specijalni gosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

tribina-zoran-djindjic

Učesnici su se osvrnuli na događaje koji su prethodili ubistvu Zorana Đinđića, i istakli da su „krivci za taj zločin osuđeni, ali da politička pozadina još uvek nije razjašnjena“. Tema tribine nije bila samo prošlost, već i potreba da se trenutna situacija u kojoj se Srbija nalazi, postavi na put Zoranovih ideja.

– „Iako je prošlo 12 godina od njegove smrti, o Zoranu Đinđiću će se još pričati i govoriti kao o čoveku koji je hteo da menja Srbiju, i čije vizije još uvek ne možemo da ostvarimo“, jedna je od glavnih poruka sa jučerašnje tribine koja se tradicionalno održava u Zrenjaninu.

corax

Okupljeni su imali priliku da vide izložbu ,,Zoran Đinđić u radovima Predraga Koraksića Coraxa“, istoimenog autora, i da ujedno kupe njegovu knjigu Trajno prošlo vreme“.

Film o najupečatljivim rečenicama ubijenog Zorana Đinđića „Kapiraj kopiraj“

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh