I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Poljoprivreda

Privredna komora Vojvodine će zastupati interese poljoprivrednika

Poljoprivrednici iz Vojvodine mogu da računaju na podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i različitih fondova. Pomoć u prevazilaženju problema pružiće im i Privredna komora Vojvodine, rečeno je nedavno na konstitutivnoj sednici Udruženja poljoprivrede ove institucije. Sve što se bude predlagalo na sednicama Udruženja poljoprivrede, s jakim argumetnima biće dostavljano Vladi Srbije. Usvajanje i sprovođenje tih mera biće od velike koristi za sve proizvođače, tvrde u PKV.

Novi Zakon o privrednim komorama stupio je na snagu 1. januara ove godine. Time je, kako je i prilikom usvajanja zakona objašnjeno, postavljena čvrsta osnova za formiranje jedinstvenog komorskog sistema u Srbiji.

„Na ovaj način u potpunosti će se povezati svi privredni subjekti sa institucijama. Jedinstveni komorski sistem omogućiće rast privrede. Privrednici će imati veći uticaj na kreiranje regulatornog okvira i privrednog ambijenta“, kaže predsednik PKV Boško Vučurević.

Definisanje pravaca delovanja za unapređenje poljoprivrede

Nedavno konstituisanje Odbora Udruženja poljoprivrede predstavlja prvi korak u definisanju pravca delovanja ka unapređenju poljoprivrede. Kao i stvaranju boljeg privrednog ambijenta.

“Sledeći korak je formiranje grupacija unutar Udruženja. Privredna komora Vojvodine ima svoje članice, koje imaju isti ili slični poslovni interes. Takođe, imaju i potrebu da zajedno sa drugim privrednim subjektima usklađuju međusobne odnose. One će moći svoje interese da ostvare kroz grupacije. Zadatak stručne službe Udruženja će biti da sve probleme, sugestije, predloge usmeri u pravcu rešavanja ka onim institucijama koje su kompetentne za to. Ali i da radi na edukaciji svojih članica i realizaciji sporazuma koji su zaključeni u inostranstvu“, objašnjava Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV.

Pokrajinska vlada će zaključke sa sednice Odbora za poljoprivedu pretočiti u agrarnu politiku

Privredna komora Vojvodine ima punu podršku pokrajinske vlade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Trudimo se i trudićemo se da prisustvujemo svim sednicama Odbora. Na taj način ćemo aktivno učestvovati u radu. Saslušaćemo sve teme koje budu bile iznete. Neophodno je da imamo takav partnerski pristup. Želimo da zaključke sa sednica pretočimo u agrarnu politiku. Udruživanje poljoprivrednika u komorski sistem je pravi način da poljoprivrednici uzmu učešće u kreiranju agrarne politike“, kaže Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

“Argumentovane predloge mera za unapređenje poljoprivrede uputićemo Vladi Srbije”

Odbor Udruženja poljoprivrede je sastavljen od članova PKV iz oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, proizvodnje prehrambenih proizvoda, pića i duvana. Za predsednika Odbora izabrana je Olga Čurović, PZ „Industrijsko bilje“ iz Novog Sada. Za zamenika Sebastian Širmer iz Seb-Agrara iz Sente.

„Sve što se bude predlagalo na sednicama Odbora Udruženja poljoprivrede PKV, mi ćemo zajedno sa predstavnicima komorskog sistema, u dobroj formi, sa jakim argumentima predlagati Vladi Srbije. Pošto će ti predlozi dolaziti iz baze, njihovo usvajanje i sprovođenje svakako će biti od velike koristi za poljoprivredne proizvođače“, kaže Olga Čurović, predsednik Odbora Udruženja poljoprivrede PKV.

Privredna komora Vojvodine ima podršku stručnjaka, privrednika i poljoprivrednika

I Produktna berza podržava rad Privredne komore Vojvodine.

“Upravo je Privredna komora Vojvodine pravo mesto za okupljanje zainteresovanih strana koje će zajednički dolaziti do rešenja. Promene u komorskom sistemu koje se dešavaju, odnosno prvi koraci koji su već preduzeti kako bi se kreirao jedinstveni komorski sistem, definitivno pokazuju da se ide u pozitivnom pravcu“, kaže Miloš Janjić, v.d. direktora Produktne berze.

Konstituisanje Odbora Udruženja poljoprivrede PKV pozdravili su i podržali i profesori Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Pokrajinska direkcija za robne rezerve i brojni privrednici i poljoprivrednici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh