I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Poljoprivreda

Na „Pčela fest“ ove godine organizovano – vozom iz Zrenjanina

U nedelju, 25. marta, biće održan četvrti „Pčela fest“ u Melencima. Početak manifestacije zakazan je za 9 sati. Očekuje se veliki broj izlagača iz cele zemlje, a biće i gostiju iz okruženja.

U centu Melenaca u nedelju će biti izuzetno živo, jer će se tu održati sajam pčelarstva, pčelarske opreme i pčelarskih proizvoda.

„Imaćemo goste iz Rumunije, dolaze nam dve ekipe iz Crne Gore, gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i iz svih krajeva Srbije. Svi pčelari će ovde moći da se snabdeju pčelarskom opremom. Ostali posetioci će moći da kupe pravi med i to ne samo iz Melenaca, već i iz ostalih krajeva Srbije i okruženja. Iz godine u godinu se povećava interesovanje za Pčela fest. Ove godine očekujemo 60-ak izlagača i preko 2.000 posetilaca“, kaže Milan Popov, predsednik Društva pčelara Rusanda iz Melenaca.

Milan Popov

„Imaćemo i dva stručna predavanja. Jedno će držati gospođa Živka Vlajković nutricionista i apiterapeut koja će govoriti o upotrebi pčelinjih proizvoda kao hrane i kao leka. Drugo predavanje je predavanje o pčelarstvu koje će održati doktor Ivan Pihler, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Suorganizator Pčela festa je Turistička organizacija Zrenjanina.

„I ovog puta nastojimo da afirmišemo turizam kroz manifestacije u ruralnim područjima. Želimo da osim pčelara privučemo i što više posetilaca koje bismo da zainteresujemo ne samo za med i pčelinje proizvode, već i za sve turističke potencijale Melenci imaju. Oni će moći da upoznaju našu banju Rusandu, da uživaju u kulturno-umetničkom programu i da se upoznaju sa određenim starim zanatima“, kaže Vesna Bugarin, saradnik Turističke organizacije Zrenjanin za razvoj i promociju turizma.

Vesna Bugarin

Na Pčela fest vozom iz Zrenjanina

Turistička organizacija će na interesantan način prevesti zainteresovane Zrenjanince na Pčela fest.

„Za Zrenjanince koji budu želeli da dođu na manifestaciju, organizovaćemo prevoz vozom. Zašto vozom? Zato što je voz vrlo interesantno i atraktivno prevozno sredstvo i želimo da ga što više uključimo u turističku ponudu. Voz koji ide do Melenaca krenuće u 7:30 sa glavne železničke stanice. Povratak je planiran u 13 sati. Na stanici u Melencima biće organizovan doček gostiju na železničkoj stanici u Melencima. Onda ćemo autobusom ići do banje Rusande gde će nas dočekati domaćini. Tu će biti pokazani turistički potencijali banje i biće organizovan doručak, nakon čega se ide u centar sela na Pčela fest. Doručak podrazumeva tradicionalni slatki doručak s medom, jer je, naravno, ovo manifestacija u slavu meda“, objašnjava Jaroslav Stevanov, saradnik Turističke organizacije Zrenjanina za turizam.

Jaroslav Stevanov

„Prevoz vozom na Pčela fest je besplatan za građane. Turistička organizacija se za to pobrinula zajedno sa Železnicama Srbije. Zainteresovani građani ne moraju da se prijavljuju, dovoljno je samo da na vreme dođu na glavnu železničku stanicu. Moram samo da kažem da je broj mesta ograničen na stotinak ljudi“, dodaje naš sagovornik.

Manifestacija Pčela fest počinje u nedelju, 25. marta, u 9 sati. Sečenje kolača na seoskom trgu predviđeno je za 10 sati. Nakon toga će biti održano i takmičenje u žičenju ramova. Na manifestaciji će učestvovati i deca iz seoskog vrtića.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh