I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Politika

Otvoreni parlament u Zrenjaninu

Ukoliko želite da saznate ko su političari Zrenjanina i na koji način su nas predstavljali u Parlamentu Vlade Republike Srbije od 1997. godine do danas, možete se informisati posredstvom portala Otvoreni parlament. Na ovoj web stranici čija je ideja u okviru akcije “ Otvoreni parlament u gostima “ promovisana danas u našem gradu, objavljeni su transkripti svih skupštinskih zasedanja od navedene godine pa do sada i uredno se ažuriraju.

Prema rečima Jovane Đubabić , predstavnice Otvorenog parlamenta, Zrenjanin je četvrti grad od ukupno 28 predviđenihza offline prezentaciju.
 – Na sajtu se nalaze biografije svih narodnih predstavnika kao i objedinjena arhiva više od 150 hiljada govora  poslanika, kaže Đubabić, i dodaje da je odziv sugrađana i broj poseta sajtu počeo da raste od kada je počeo obilazak gradova. Do sada su to bili Zaječar, Majdanpek, Negotin a posle Zrenjanina sledi Kikinda. Prema njenim rečima,  za četiri merseca koliko sajt postoji, pogledalo ga je oko 50000 ljudi. Najviše se čitaju biografije poslanika i poslanička pitanja Vladi.
Sajt www.otvoreniparlament.rs je lako pretraživ a na njemu se nalaze i utisci, peticije, predlozi i inicijative što znatno olakšava komunikaciju „običnih “ ljudi sa predstavnicima vlasti.
Projekat “ Otvoreni parlament “ sprovodi koalicija organizacija civilnog društva koje čine CRTA- Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost, Nacionalna koalicija za  decentralizaciju, YUCOM- Komitet pravnika za ljudska prava, SeCons- Grupa za razvojnu inicijativu i zaječarska inicijativa. Sprovođenje projekta finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj ( USAID ) preko Instituta za održive zajednice, Britanska ambasada u Beogradu i nacionalna zadužbina za demokratiju.
Cilj je da se  projekat proširi i na Pokrajinski kao i na loklane parlamente.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh