I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Politika

Kupovinom flaširane vode izdavajamo novac da bismo ostali zdravi. Dokle?

politicki marketing

“ Građanke i građani Zrenjanina i svih naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina imaju pravo da kao i većina građana Srbije piju i koriste ispravnu vodu za piće. To nije nikakva privilegija, to je osnovno, ustavom zagarantovano, pravo svih građana Srbije.

Zrenjanin se bori sa ovim problemom još od osnivanja „Vodovoda“ 1962. godine, što govori da smo i posle pune 52 godine, na istom mestu. Za aktuelnu vlast, čini se, kao da smo na početku.

Naime, 2012. godine potpisan je ugovor između „Vodovoda“ i nemačke kompanije Vasertehnik (WTE) o izgradnji i finansiranju fabrike vode. Pre ovog ugovora sve relevantne svetske firme ispitivale su i proveravale svoje tehnologije na pilot postrojenju, monitranom 2006. godine. Nakon raspisivanja međunarodnog tendera, u skladu sa svim zakonima i propisima, pobedila je upravo nemačka kompanija.

I Taxi Zrenjanin

Problemi sa realizacijom ovog ugovora nastaju dolaskom na vlast sadašnje vladajuće koalicije, a kulminiraju donošenjem skupštinske odluke kojom je  „Vodovodu“  naređeno da prekine realizaciju ugovora za izgradnju fabrike vode (skupštinska odluka br.06-170-2/13-I). Istom odlukom se nalaže izrada Studije izvodljivosti za izvore pijaće vode na teritoriji grada Zrenjanina.  Potezi pokazuju da je očigledno da aktuelna vlast ne želi da uđe u ovaj projekat i reši  gorući problem građana Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

fabrika

Skupštinska odluka kojom su zaustavljene aktivnosti o početku izgradnje fabrike vode

I dok vlast nema jasan plan kako da reši problem, prosečnom četvoročlanom domaćinstvu potrebno je nekoliko litara vode dnevno samo za piće. Kupovinom flaširane vode, Zrenjaninci izdvajaju novac da bi ostali zdravi. Da ne pominjem naše najmlađe sugrađane koji od rođenja ne znaju da i voda iz slavine može da se koristi, ali ne u Zrenjaninu.

Koliko godina treba da potrošimo da bismo shvatili da nije prioritet izgradnja biciklističke staze, ni „krpljenje“ rupa na putevima, već rešavanje pitanja i potrebe za zdravim životom ? O tome bi najbolje mogli da pričaju oni građani koji nemaju novca ni za flaširanu vodu i koji su se odavno pomirili sa rizikom koji nosi zrenjaninska voda.

voda-zrenjanin

Lično stojim iza stava da treba da se poštuje postojeći Ugovor jer alternative nema, i već se puno kasni sa realizacijom projekta. Gospodo iz vlasti, hitno aktivirajte ugovor i uštedite građanima 20,000€ dnevno“.

Predsednik GrO Demokratske stranke u Zrenjaninu,
Bratislav Tomić

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh