I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Politika

Ivan Bošnjak gradonačelnik Zrenjanina

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici tajnim glasanjem izabrali pokrajinskog poslanika SNS Ivana Bošnjaka (38) za gradonačelnika Zrenjanina.
Bošnjak je izabran posle ostavke koju je na tu funkciju podeo Goran Knežević, koji je sada ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Zahvaljujući se na izboru, Bošnjak je rekao da će nastaviti programe koje je u prvoj deceniji 20. veka postavio Knežević, a koji su kasnije bili zaustavljeni.
On je kazao da je ključ za rešavanje probema u timskom radu i u službi narodu i politici koju omeđuje ekonomija, oslobođena partijskih interesa.
Shodno zakonu, posle ostavke gradonačelnika Kneževića, izabranog na tu funckiju 6.jula, ostavke su podneli zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić i sedam članova Gradskog veća, koji su danas ponovo izabrani na te funkcije. Čalnovi gradskog veća su Zlatana Ankić, Dubravka Bengin, Dragiša Albulj, Milan Repija, Radiša Dupljarević, Dragan Šašić i Dr Boban Đukanović. Za pomoćnike predsednika Skupštine grada imenovani su Saša Ždrnja i Slavko Šućurović
Zbog tesne skupštinske većine, koju čini koalicija SNS-SPS, današnja sednica protekla je u stranačkim prepucavanjima, opstrukcijama i proceduralnim nadmudrivanjima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh