I love Zrenjanin portal

 • Nexe
 • Univer export
 • Ultra Caffe
Muzika iz Zrenjanina

DJ iz Zrenjanina nastupiće na ˝Exit˝ festivalu

DJ-ing i elektronska muzika su danas sve više zastupljeni na našim prostorima, a mnogima je baš ovakav muzički pravac apsolutna strast. Zrenjaninac, DJ  koji neguje baš ovu muzičku kulturu svoju ljubav otkrio u elektronskom zvuku, a posvećenost svom pozivu dovela ga je ovog leta i do nastupa na najvećem evropskom muzičkom festivalu, ˝Exit-u˝.

waking george bih color festival brcko

Djordje Banjai / BiH Color Festival

WAKING GEORGE

Đorđe Banjai, mnogima poznat po umetničkom imenu ˝Waking George˝ je dvadesetdvogodišnji Zrenjaninac koji se DJ-ingom bavi više od 6 godina i u svojoj dosadašnjoj karijeri je nastupao u mnogim klubovima i festivalima što u našoj, što i u zemljama regiona, a 12. jula ga čeka najveći nastup do sada, nastup na novosadskom Exit festivalu.

Tim povodom porazgovarali sa njim i postavili mu nekoliko pitanja.

I Taxi Zrenjanin

I love ZR: Reci nam nešto više o sebi, o tome čime se baviš i kakvu muziku puštaš?

Đorđe: Iako sam ljubav prema elektronskoj muzici i DJ-ingu oktrio još u ranijem detinjstvu, DJ-ingom počinjem da se bavim tek sa svojih 16 godina, početkom 2012. Tada je nastao pseudonim ˝Waking George˝ i od onda pa sve do danas sam imao prilike da nastupam u nekim od najboljih klubova širom Vojvodine i Beograda, a pored toga i na mnogim događajima i festivalima što u Srbiji, što u zemljama regiona. Žanrovski nisam ograničen i zaista se trudim da u svojim setovima donesem mešavinu više zvukova, kao što su:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
 • house
 • tech house
 • future
 • bass
 • electro house
 • drum and bass
 • trap
 • twerk

Dakle, radim takozvane ˝full flavour setove˝  kako bi na ljude preneo što više energije.

waking george soundlovers festival zrenjanin

Soundlovers Festival

IloveZrenjanin : Od kakvog je značaja ovaj nastup za tvoju DJ karijeru?

Đorđe: Od zaista velikog značaja. San svakog DJ-a i producenta elektronske muzike je da nastupa na festivalu kao što je Exit festival, tako da je ovo ostvarenje jednog sna i nešto što će mi definitivno pomoći u daljoj karijeri, kaže Banjai.

waking george mr stefan braun belgrade

Klub ˝Mr Stefan Braun˝ Beograd

IloveZrenjanin :  Da li je elektronska muzika dovoljno zastupljena u Zrenjaninu?

Đorđe: Elektronska muzika u Zrenjaninu gotovo da uopšte nije zastupljena. Nažalost, broj dešavanja i lokala koji mogu da pruže Zrenjanincima takvu vrstu provoda su svedeni na minimum, tako da naši sugrađani nemaju mnogo izbora kada je u pitanju slušanje pomenute muzike.

waking george soundlovers festival zrenjanin

Soundlovers Festival

IloveZrenjanin : Da li voliš da radiš u svom gradu i kada će Zrenjaninci imati prilike da te čuju ovde ponovo?

Đorđe: Naravno da volim, ne samo zato što tu živim nego i zbog toga što su Zrenjaninci uvek dobro raspoloženi i prepuni energije. U Zrenjaninu ćemo se slušati nedelju dana posle Exit festivala, na svima dobro poznatom ˝Soundlovers-u˝, u subotu 21. jula, za kraj je dodao.

Waking George će nastupati na otvaranju Exit-a u četvrtak 12. jula, od 21 do 22 časa na jednoj od najvećih bina, ˝Radio AS FM Stage-u˝.

Više o radu našeg sugrađanina možete videti na njegovom web sajtu klikom na link OVDE, a više informacija o njegovim nastupima i muzici možete pronaći na ˝Facebook˝ stranici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh