I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Noćni Život Zrenjanin - Kuda večeras

Kafemat: Sredom suši a u četvrtak književno veče

Počevši od 3. maja, svake srede, gosti Kafemata, moći će da uživaju u sušiju, koji je, već decenijama, jedno od najpopularniji jela u svetu. Pored toga, u četvrtak 4. maja u popularnom koncept baru i restoranu Zrenjanince očekuje književno veče.


Azijska kuhinja, koja se, kao i evropska, razlikuje od regiona do regiona, već nekoliko godina u nazad je sve popularnija i u našoj zemlji. Lagani zalogaji, uglavnom od riže, povrća i različitih vrsta mesa i ribe, lako su pronašli svoj put do trpeza sladokusaca, kao i onih koji vode računa o zdravoj, izbalansiranoj ishrani.

-Iako je kod nas rasprostranjeno mišljenje da suši zapravo znači „sirova riba“, istina je da se termin sushi odnosi, zapravo, na kuvani pirinač, koji, posebnom tehnikom kuvanja, postaje sabijenija i čvršća masa od one na koju smo uobičajeno navikli. Ovako pripremljen pirinač se onda kominuje sa različitim dodacima i umače u soja sos. Međutim, treba paziti da se u njega ne umače direktno pirinač, već alge, ili riba, u zavisnosti od načina na koji je pripremljen, poručili su kuvari iz Kafemata.

Oni koji do sada nisu probali suši, ne moraju da se plaše svoje eventualne nevičnosti u baratanju štapićima, jer se suši u Japanu, čak i u formalnim situacijama, jede prstima, samo ga nikako ne bi trebalo konzumirati viljuškom.

Književno veče u Kafematu

Veče uz priče i razgovor o zrenjaninskoj književnoj sceni, biće organizovano u Kafematu, 4. maja sa početkom u 19 sati. Gosti će biti zrenjaninci Vladimir Arsenić, Olivera Skoko i Aleksandar Bjelogrlić.

Vladimir Arsenić, urednik i književni kritičar, će biti moderator večeri, čija će glavna tema biti osvrt na zrenjaninsku književnu scenu. Gosti večeri, koji će čitati odlomke iz svoji dela, će biti Olivera Skoko i Aleksandar Bjelogrlić. Olivera Skoko je kustos i pisac dve knjige – „Perast-Amsterdam“ i „Korčulanski đir“ – koje su bile u najužem izboru za književne nagrade. Aleksandar Bjelogrlić, novinar, prevodilac i pisac, autor je mnogih eseja, kratkih priča i romana.

Dakle, u sredu uživamo u najpopularnijem specijalitetu japanske kuhinje, dok se u četvrtak družimo na književnoj večeri. Na vama je samo da rezervišete svoje mesto i ponesete dobro raspoloženje, ostalo je naša briga, poručila je Kafemat ekipa.

Za više informacija i rezervacije, pozovite broj telefona: 069 / 207 – 77 – 77

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh