I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Noćni Život Zrenjanin - Kuda večeras

Fenix duo: Prvi rođendan uz stotu svirku

„Fenix duo“ spada među najzastupljenije muzičke sastave, kada su u pitanju svirke po zrenjaninskim lokalima i klubovima. Ovaj akustični duet je nedavno proslavio prvu godinu postojanja i rada, a u 2015. godini su imali respektabilnih 100 nastupa!

Posle tačno godinu dana slika (3)

„Fenix duo“ čine dvadesetjednogodišnjaci, Milan Kimi Sarajlić (akustična gitara) i Igor Šipoš (vokal). Na ideju da oforme duet i počnu sa nastupima došli su posle slučajnog poznanstva na karaoke žurci.

Ilovezr: Kako je izgledao vaš početak?

Igor: Upoznao sam Kimija na karaokama u jednom kafiću. Dugo me je nagovorao da počnemo da radimo zajedno. Na kraju sam pristao i za sada nam super ide.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kimi: U početku smo imali probe kod mene kući, a prvu svirku smo imali novembra 2014. godine u „Lenjivcu“. 

Pre godinu dana: Igor i Kimi na prvoj svirci

Pre godinu dana: Igor i Kimi na prvoj svirci

Ilovezr: Već na prvom nastupu ste osvojili simpatije publike?

Igor: Nisam imao tremu kod prvog nastupa, dok je Kimi imao tremu i za mene! Bilo je puno ljudi, super su reagovali i tako je sve počelo. Već posle druge svirke smo dogovorili nastup za Novu godinu i od tada ne stajemo sa svirkama.

Kimi: Publika nas je od samog početka odlično primila. Kasnije smo proširili repertoar i učestali su pozivi sa raznih strana. Sada sviramo skoro svakog petka u „Biblioteci“, često i u drugim lokalima, a sve češći smo gosti na rođendanima i drugim proslavama.

Ilovezr: Da li imate klasično muzičko obrazovanje?

Kimi: Završio sam nižu i srednju muzičku školu. Gitaru sviram od drugog razreda osnovne škole, ukupno 13 godina. Kao dete sam gledao Garavi sokak i rekao sam mami: „Hoću da sviram gitaru kao onaj čika sa brkovima!“. Mama je kupila gitaru i tako je počela moja muzička karijera. Talenat sam nasledio upravo od majke, koja je pevala u horu „Koča Kolarov“. Ja sam jedini u porodici nastavio muzičku tradiciju. 

Igor: Kod mene su svi u porodici antisluhisti!  Uvek sam mislio da nemam talenat za pevanje, ali publika kaže drugačije. Obojica pevamo i u crkvenom horu. Tamo sam mnogo naučio.

Ilovezr: Repertoar vam je uglavnom vezan za pop – rok, ali pravite i kompromise?

Kimi: Ja volim narodnu muziku, ali slušam i rokenrol. Počeo sam da sviram  pop – rok na žurkama, a u kasne sate je društvo tražilo nardonjake…

Igor: U početku nisam hteo da sviram narodnu muziku, ali ljudi nam konstantno traže narodnjake, kada žurka odmakne, pa smo se priklonili trendovima. Inače, na repertoaru su nam najčešće Tropico band, Saša Kovačević, Amadeus band, Lexington band, Toše Proeski, Toni Cetinski… Što se tiče narodne muzike, uglavnom se držimo onih kvalitetnijih izvođača poput Tome Zdravkovića i sličnih…

Igor i Kimi planiraju da u 2016. godini od akustičnog dua prerastu u pravi bend, sa još jednom gitarom, a možda priključe i pevačicu. Takođe je u planu da krenu u „proboj“ sa svirkama van Zrenjanina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh