I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Turski investitor pokreće proizvodnju beretki u Zrenjaninu

Turska kompanija „Džoli tekstil“ zakupila je pogone nekadašnje fabrike čarapa „Udarnik“, u kojima će otpočeti proizvodnju beretki za turske vojnike.

Budući privredni subjekat nosiće naziv „Begej beret“što podseća na bivšu fabriku šešira „Begej“.

udarnik
Vlasnik turske kompanije Ajhan Akgul kaže da je godinama pratio proizvode i rad zrenjaninskih fabrika Udarnik i Begej i da je to bio jedan od glavnih motiva za investiranje u Zrenjanin.

– Na predlog ruskog konzulata u Beogradu odlučio sam da jedan deo proizvodnje preselim u Zrenjanin jer znam da ovde ima ljudi sa radnim iskustvom u tekstilnoj proizvodnji, rekao je investitor.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U pogonima „Udarnika“ u početku će se proizvoditi beretke za vojnike, a nakon toga se planira izmeštanje pogona iz Rumunije u Zrenjanin gde će biti nastavljena proizvodnja čarapa, košulja i pantalona. Turski investitor je najavio da postoji mogućnost da se proizvodnja proširi i kroz saradnju sa njihovim partnerima, u pravcu proizvodnje čizama i ostalog programa za tamošnju vojsku.

U prvo vreme ćemo zaposliti između 50 i 70 radnika, a planiramo da taj broj proširimo u zavisnosti od toga koliko ćemo brzo moći da rešimo stanje sa proizvodnim kapacitetima u Udarniku gde za početak ulazimo kao zakupci. Plan je da posao proširimo i na drugu i teću halu, rekao je Akgul.

On je istakao da su veliku podršku njihovom dolasku pružile Regionalna privredna komora i lokalna samouprava, naročito prvi čelnici grada.

– Drago nam je što što je velika turska kompanija iz Istanbula prepoznala Zrenjanin kao mesto na kom treba investirati, a zadovoljstvo je i što će firma nositi naziv „Begej beret“. Realizacija nas očekuje vrlo brzo, i ukoliko se celokupna dokumentacija završi u narednih nedelju dana, može se očekivati da će već krajem ovog meseca biti izvršen prijem prvih trideset do četrdeset radnika. Interes svih nas, i lokalne samouprave i građana Zrenjanina jeste da se u dužem vremenskom periodu, na nekih godinu dana, zaposli i do 120 radnika, rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

Prilikom današnje posete, dogovoreno je da se u Istanbulu izvrši prezentacija potencijala Zrenjanina, kako bi vlasnik „Džoli tekstila“ mogao da pomogne u privlačenju novih investitora iz te zemlje.ž

Foto : Dnevnik

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh