I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Prolećno krečenje drvoreda u Belom Blatu

Uređenost sela Belo Blato godinama se prepoznaje po održavanju centralnog drvoreda, sveukupnog drvenastog zasada i ostalih zelenih površina.

Zahvaljujujći dobroj organizaciji svih struktura na nivou Mesne zajednice, beloblatske zelene površine, posebno drvored sibirskog bresta, redovno se održavaju i neguju. Tokom minulog vikenda, uz učešće svih beloblatskih društvenih organizacija i đaka osnovne škole, i uz podršku Saveta mesene zajednice, organizovana je akcija krečenja drvoreda i sakupljanja otpada preostalog nakon zimskog perioda i prvog košenja.

belo-bleto

Veselo i sa puno radnog elana, zajednički su se u“ radno kolo“ uhvatili najmlađi ali i najstariji stanovnici Belog Blata, naši penzioneri. I nikome nije bilo teško, jer se taj trud itekako valorizuje od strane posetilaca, kojih će sigurno biti sve više u ovom neobičnom i rustičnom selu, punom lepih dešavanja i nostalgičnih mirisa. Nakon završetka radnih aktivnosti svi učesnici ove ekološko-estetske aktivnosti okupili su se u sali mesnog Doma kulture gde im je bio organizovan ručak, pravi vojnički pasulj. Na ovaj način su i oni najmlađi mogli čuti priče od svojih roditelja, deka i baka, usporedbe o životu i aktivnostima iz nekog drugog perioda za koji oni stariji tvrde da je bio drugačiji, prisniji, solidarniji, mirniji i dostojanstveniji…

PerSu marketi

belo-bleto1

To humano dostojanstvo i danas moramo negovati i čuvati, bez obzira na sve nove okolnosti. Vrednosti kao što su solidarnost, empatija i dobar kolektivni duh svih nas, moraju nas spajati. Baš su te vrednosti mlađima želeli da prenesu oni stariji, bake i deke. Verujemo da su u tome i uspeli!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše Milan Nedeljkov

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh