I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Porodica iz Belog Blata nakon požara pokušava da sagradi novi dom

O šestočlanoj porodici Pribelja iz Belog Blata šira javnost čula je 1. decembra prošle godine kada im je izgorela porodična kuća. Od tada, ova porodica na sve načine pokušava da ponovo izgradi dom.

Janka učenika 4. razreda i Nadicu učenicu 2. razreda OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ prilikom naše posete zatekli smo na času likovnog gde pripremaju poklone za 8. mart, a nakon nastave odlazimo do kuće koja ovoj porodici predstavlja privremeni dom.

-Kuća je kupljena trampom za jednog konja, ždrebe i tele  – kaže nam majka porodice. – Uslovi su dosta skromni ali bar imamo dve sobe, prostoriju u kojoj je šporet na drva i trpezarijski sto koji deci ujedno služi i za učenje.

U dvorištu zatičemo Jovana koji se bezbrižno igra sa kučetom Mazom, kao i nekoliko koza o kojima se svi brinu. Jovan će s jeseni u školu, dok je najmlađe dete sa bakom i dekom smešteno u Mužlji jer za nju trenutno nema odgovarajućih uslova u ovakvom smeštaju. Otac Jano je na pašnjacima gde čuva krave i tako obezbeđuje minimalne prihode porodici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Image43       Image44

Tokom tri meseca, koliko je prošlo od kobnog požara, porodici Pribelja pristizala je materijalna i novčana pomoć, ali uglavnom od pojedinaca. Širi odaziv zajednice ili firmi je izostao. Pomoć je u ovom periodu bila dovoljna da se deci obezbede garderoba i školski pribor, dok je najveća privatna donacija stigla iz Padine u vidu građevinskih blokova.

Image40     Image37

Vremenski uslovi porodici Pribelja idu na ruku, te se nadaju da će ubrzo srušiti prednji deo kuće koji je neupotrebljiv i da će početi da zidaju novim blokovima.  Kažu da im je potreban i ostali građevinski materijal, ali i da bi svaka druga pomoć bila dobrodošla.

  • Divider

  • Divider
Na vrh