I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Obeležen 77. Dan ustanka naroda Srbije

Tradicionalno svake godine na platou kod spomenika heroju Žarku Zrenjaninu,  polaganjem venaca, obeležava se Dan ustanka naroda Srbije u Drugom Svetskom ratu, i početak borbe protiv fašizma.

Današnjoj svečanosti su pored malobrojnih preživelih, njihovih potomaka i onih koji poštuju tradiciju, prisustvovali i predstavnici Okruga, Gradske uprave i vojske. Nakon polaganja venaca, prisutnima se obratio predsednik skupštine grada Oliver Mitrović.

„ Srbija danas obeležava 77. godišnjicu početka oružanog otpora protiv fašizma u okupiranoj zemlji. Tokom Drugog Svetskog rata Srbija se našla na pravoj strani, onoj koja se borila protiv najvećeg zla čovečanstva, protiv fašizma. Naš narod time se ponosno svrstao na stranu velike Evropske anti fašističke i slobodarske koalicije. Naši preci su 1941. godine ušli u rat sa jednom željom, da svom narodu donesu slobodu, lepšu budućnost, bolji život, da ostanemo svoji na svome, i sami odlučujemo o svom razvoju. Kao i svake godine, i danas se prisećamo julskih događaja iz 1941. godine i svih žrtava sa jasnom željom i opredeljenjem da se zlo poput fašizma više nikada ne ponovi. Samo stalnim ukazivanjem gde verska, rasna i nacionalna mržnja može odvesti, možemo sprečiti da se slični događaji ponove. Republika Srbija, Banat i grad Zrenjanin mogu biti ponosni, na svoju slavnu istoriju i na sve one koji su u borbi za slobodu dali ono najvrednije, svoje živote. Sećamo se danas svih žrtava u borbi protiv fašizma, i poručujemo da njihove žrtve nisu uzaludne, jet danas živimo u slobodnoj i perspektivnoj Srbiji. Svim žrtvama neka je večna slava i hvala im.“ – naglasio je predsednik skupštine grada Oliver Mitrović

I Taxi Zrenjanin

 

Polaganjem venaca obeležen Dan ustanka naroda Srbije

U oba svetska rata na prostoru Banata uz naše sugrađane borili su se pripadnici bratskog Ruskog naroda. Mitrović je istakao da je sećanje na te heroje, njih 220, dug prema njima i civilizacijska obaveza prema njihovim potomcima i onima koji će nas naslediti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh