I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Nacionalni ansambl „Kolo“ još jednom oduševio Zrenjanince (VIDEO)

U prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina pred skoro 1500 gledalaca, Nacionalni ansambl za negovanje pesama i igara „Kolo“, održao je još izuzetan koncert u našem gradu.

Repertoarom koji je i ovog puta bio prošaran koreografijom i scenografijom našeg narodnog blaga sa različitih područja, ansambl sastavljen od pevača, igrača i muzičara, oduševio je sve poštovaoce ove umetnosti.

„Kolo“ godišnje izvede između 90 i 120 koncerata na svim svetskim meridijanima, a poslednji put u Zrenjaninu je gostovao pre gotovo četiri godine.

Image28

PerSu marketi

Ansambl „Kolo“ osnovan je 15. maja 1948. godine, a već 29. novembra iste godine premijerno je stupio na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu i to uz pratnju Beogradske opere i tamburaškog orkestra Radio Beograda. Tako je i započela saradnja sa reprezentativnim umetničkim institucijama koja traje i danas. Ansambl ima 85 stalno zaposlenih umetnika, a sa saradnicima taj broj iznosi oko 300. Vrata su uvek otvorena za one koji imaju smisla za pesmu, igru, muziku ili za one koji imaju da ponude nešto novo – rekli su nam na probi članovi „Kola“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Nadam se da će ovaj nastup ansambla „Kolo“ privoleti neke nove klince koji su u sali ili koji budu gledali snimak da se pridruže folklornoj sekciji Kulturnog centra Zrenjanina, rekao je pre koncerta za naš portal Goran Marinković direktor ove ustanove.

Deo atmosfere sa ovog izuzetnog događaja pogledajte u našem video prilogu

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh