I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Bolja komunikacija građana i poslanika

U Zrenjaninu je otvorena Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima u ulici Cara Dušana 12.  

Ovaj vid komunikacije omogućen je realizacijom projekta  “Ljudi na prvom mestu”, kojeg sprovode USAID i Centar za slobodne izbore i demokratiju CeSID, a kancelarije će biti otvorene u ukupno 12 gradova u Srbiji. 

-Ovakvim vidom komunikacije korist je obostrana jer građani direktnim kontaktom mogu da ukažu na probleme, a isto tako i poslanici mogu i treba da saznaju šta je ono čime mogu da doprinesu zajednici od koje su izabrani – bez obzira na stranačku pripadnost. Nadam se da će rešavanje problema ovim putem biti brže i još efikasnije jer lokalna samouprava i inače ima odličnu komuikaciju sa građanima putem više raznih institucija u gradu, istakao je gradonačenik Čedomir Janjić otvarajući ovu kancelariju.   

Poslanica Elvira Kovač istakla je ovom prilikom da građani mogu da se obrate kancelariji bilo kojim pitanjem, a asistenti ga prosleđuju ili narodnom poslaniku ako je neophodna direktan susret ili ga povezuju sa nekom drugom nadležnom institucijom. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

PIC_0390

-Suština ove komunikacije jeste dvosmerna razmena informacija. Građani treba da znaju šta narodni poslanici rade, a isto tako građani ovde mogu direktnim putem da daju ideje,  predloge i rešenja problema koji su im od interesa, rekao je narodni poslanik Mirko Krlić na otvaranju ove kancelarije.  

Prema jednom nezavisnom istraživanju, svega 13 odsto građana Srbije poznaje narodne poslanike iz svojih gradova pa otvaranje ovakve mogućnosti komunikacije može doprineti ne samo bržem rešavanju problema ili realizaciji različitih inicijativa već i stvaranju većeg poverenja građana u izabrane poslanike. Zrenjanin je u prošlom sazivu Skupštine imao svega 4 predstavnika, a neki daleko manji gradovi i do 6 ili 7 poslanika.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh