I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Kulturni Centar

Prvi CD dvojca „Gipsy Mafia“

Gipsy MafiaZrenjaninci, braća Skill i Budy O.G. koji se šest godina bave stvaranjem rep muzike, promovisali su danas u Kulturnom centru prvi album „Ciganska posla“. Ovi momci stekli su popularnost promovišući muziku spotovima na mreži You tube i gostovanjima na nekoliko festivala.

Novi album uradili su uz pomoć prijatelja – muziku i tekstove radili su sami, a prijatelji su se kreativno angažovali dizajnirajući omot. Upravo omot albuma koji izgleda kao kartonska kutija, nosi prvu asocijaciju na njihov smisao za humor. Nazivom albuma „Ciganska posla“, Skill i Budy kažu da su hteli da uklone negativnu konotaciju za taj izraz kojim se obično upotrebljava kada se misli na nešto loše, nepoverljivo.

– Počeli smo tako što smo skidali matrice sa interneta a onda snimali numere kod drugara, u kućnoj varijanti. Ljudima se to dopalo pa smo rešili ozbiljnije da se bavimo muzikom. Naziv “Gipsy Mafia” ne znači da smo mi gangsteri, nego predstavlja porodicu. Mi smo velika porodica u kojoj međusobno  pomažemo jedni drugima, što su dokazali i ljudi koji su nama pomagali na albumu. Pokušali smo da neke izraze poput tog “ciganska posla”, preobratimo u pozitivan smisao jer to što rade cigani nije uvek loše, i nisu uvek cigani loši ljudi. To ćemo i dokazati ovim albumom sa 15 pesama. Imamo podršku iz Srbije, Hrvatske, Bosne, i sarađujemo sa svima koji su „ok“ – kaže dvojac “Gipsy Mafia”

Skill & Budy

Fordomanija

Skill i Budy na konferenciji za medije

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U svojim numerama repuju na temu romske nacionalnosti, položaja Roma u Srbiji, diskriminacije, pronalaženja posla. Sve pesme bazirane su na istinitim događajima i ličnim doživljajima pojedinaca.

–   Nas dvojica imamo posao kojim se bavimo, muzika nam je ipak hobi i prilika da iskažemo svoja osećanja i stavove – kažu ovi momci koji su na kraju poručili pripadnicima romske nacije da završe škole, da se bore za sebe i da pokušaju da promene sliku o Romima.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh