I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Muzika iz Zrenjanina

Pevaju o emocijama,pucaju na MTV – zrenjaninski bend Empatija

„Trag koji Empatija ostavlja ne može krasiti jednog pojedinca niti njegove snove,već kao celina oni odaju utisak ozbiljnih nosioca promena novih generacija.Kako kažu samo je normalno da u ovom vremenu tuge i ustajalih nota na našoj sceni dođu neki novi momci koji se neće plašiti da pričaju iz srca,da zatvore oči i sviraju…“

Ovim rečima započinjemo intervju sa zrenjaninskim bendom „Empathy“ ili „Empatija“.

Predstavite nam se ukratko

Empatija je više projekat nego bend. Bend je oformljen pre godinu dana u postavi- Predrag Papić, Rade Radojčić i Nenad Radaković, a projekat se ogleda u nastojanju da se korak po korak isprati naša individualnost i upečatljiv autorski rad…I da se kroz isti dotakne neko srce…probudi koja duša.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Otkud baš naziv “Empatija”?

Bez preteranog filozofiranja, reč je o obzirnosti prema svemu što nas okružuje. Želimo da ukažemo na nedostatak razumevanja među svima nama a potom i da ukažemo da je muzika širi pojam od onoga što plasiraju mediji.

O čemu pišete…o čemu pevate, kakve melodije donosite?

Ljubavi … ljubavi … ljubavne.  Najuticajnije je pevanje o ljubavi ali većina muzičara u svojim tekstovima nema jasnu sliku šta želi reći… pesma kao takva i slušaoca na kraju ostavi pod znakom pitanja jer se ne razume jasno kakvu pouku nosi. Zbog toga se trudimo da na što jednostavniji način dočaramo ljudima našu viziju ljubavi i svega ostalog. Akcenat stavljamo na melodiju koja sama po sebi govori više od reči.

Zbog čega ste se opredelili za pisanje pesama na engleskom?

Svi mi sanjamo,zar ne? Naš san je dotaći srca bez obzira na generacije i bez obzira na granice. Zbog toga je cela priča ispričana na engleskom.

U toku je takmičenje MTV-Band 2012,da li nam možete reći nešto više o tome?

Dragi nam MTV kaže sledeće: ”Najbolji bendovi i izvođači imaće priliku da zasviraju na najvećim festivalima u Hrvatskoj i celom regionu, a najbolji od njih osvojiće i snimanje video spota u produkciji MTV-ja”.

Da bi ste glasali u izboru za MTV BAND 2012, registrujte se na njihovom sajtu ili iskoristite Facebook connect (na vrhu ove stranice) : http://mtv.rs/mtvband2012/mtv-band-20121

Možete nam pomoći tako što ćete otići na njihov zvanični sajt i glasati za nas…” Empathy” pod rednim brojem 4.

Na linku http://www.facebook.com/EmpathySoul možete videti  našu Facebook stranicu,na njoj možete naći dodatne informacije.

I za kraj, da li imate neku poruku za posetioce našeg web portala “IloveZrenjanin”?

Ako nešto zaista volite, kao što mi volimo muziku, nećete odustati… bez obzira na koliko negodovanja naiđete u svom trudu, kad-tad se pojavi neko ko razume koliko napora se ulaže u autorski rad . I jos jedna stvar, podržite mlade umetnike, nije bitno da li su muzičari, slikari, vajari… podržite talenat i idite na izložbe, koncerte… za umetnika je to  vetar u leđa.
Pozdrav svima, vidimo se uskoro na nekoj opasnoj svirci – poručili su na kraju razgovora ovi mladi i optimistični muzičari koji su upotpunili zrenjaninsku muzičku scenu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh