I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Zrenjaninska Zemlja igračaka

„Zemlja igračaka“, iako najmlađa od svih kreativno vaspitnih jedinica u Zrenjaninu, od početka godine kada je otvorena, privukla je izuzetnu pažnju ne samo mališana uzrasta od 3 do 10 godina već i njihovih roditelja kojima se posvećuje poseban vid pažnje. Celokupan sadržaj i način na koji se odvija rad ovog centra dovoljni su za zaključak da je gradu i svoj našoj deci „Zemlja igračaka“ preko bila potrebna.

Već u prvim mesecima rada, centar je okupio zavidan broj dece od kojih jedan deo Zemlju igračaka posećuje kao igraonicu, dok su ostali raspoređeni u kreativnim radionicama – likovnoj, muzičkoj i dramskoj. Bajkovito uređen prostor jeste najbolji uvod u priču koju su idejni tvorci centra mogli da osmisle mališanima koji u pratnji svojih roditelja, baka, deka dolaze u igraonicu ne bi li se družili i upoznali s decom istog ili približnog uzrasta. Naročita pogodnost jeste da se ovde, u centru koji se nalazi u naselju 4.juli, okupljaju deca iz svih gradskih naselja što nije karakteristično za vrtiće u kojima su teritorijalno predodređeni samo na jedan broj dece.

Igraonica i dnevni boravak

Svaki detalj u ovom velikom i svetlom prostoru podređen je mališanima, a saka igračka pažljivo je odabrana s namerom da osim igre, u detetu podstakne i kreativan deo ličnosti. Pažnja koja im je posvećena prisutna je na svakom koraku, od zidova oslikanih popularnim junacima crtanih filmova, nameštaja prilagođenog njihovom uzrastu, velikog broja rekvizita i instrumenata za kreativni rad, do kompjutera sa kojeg se pušta muzika kao neizostavan deo vesele atmosfere u Zemlji igračaka.Rad centra je izuzetno dobro organizovan što ga takođe izdvaja u odnosu na igraonice i vrtiće u Zrenjaninu u kojima su se ranije okupljala deca. Tokom pet dana, od ponedeljka do petka, ovaj prostor jeste dnevni boravak i igraonica u koju roditelji dovode decu na druženje u periodu od 10 do 17 časova. Sve vreme boravka, deca provode sa vaspitačicama koje ih kroz igru uče kreativnim stvarima. Istovremeno, roditelji mogu bezbrižno da obave sve predviđene obaveze sa sigurnošću da će njihovo dete osim druženja, tog dana naučiti i neku novu igru, slovo, pesmicu, upoznati drugara, drugaricu, reći glasno svoje mišljenje… Ovde se deca igraju igara koje su bile izuzetno popularne prethodnih decenija, pre kompjuterske ere koja je razvijajući jednu vrstu interesovanja kod dece, potisnula ono prirodno razvijanje kreativnosti, mišljenja,takmičarskog duha. Zato mališani ovde skaču u džaku, takmiče se nošenjem jaja u kašici, preskaču konopac, pretvaraju se u „muzičke stolice“, igraju igru „Pogodi ko sam“ uz koju su mnogi odrastali, i još mnogo, mnogo zanimljivih igara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kreativne radionice

Vikendom se atmosfera menja u radnu ali toliko kreativnu da svako dete u oragnizovanim  radionicama nađe svoje interesovanje. Subotom od 10 do 12 časova mališani  uče da glume kroz dramsku radionicu. Osim što uče jedinstvene tekstove, popularne bajke koje tvorci centra pišu samo za njih, omogućen im je kompletan doživljaj izborom velikog broja kostima za izvođenje svake bajke. Od početka rada dramske sekcije, mališani su već imali premijeru svoje prve predstave „Pepeljuga“ koju su izveli pred vaspitačima i roditeljima. Likovna radionica koja se održava nedeljom od 15 do 17 časova takođe nije klasična jer se ovde uz rad podstiče i dečije razmišljanje, njihova smisao za kreativnost. Tokom pravljenja radova, deca razgovaraju sa svojim vaspitačima, daju  ideje, prenose ih na papir, tkaninu, stiropor, gips, plastelin i veliki broj različitih materijala. Muzička radionica koja se održava istog dana u terminu  od 17 do 19 časova, ima najveseliju grupu dece koja osim što uče da sviraju pesme, uz njih uče i da igraju.

Osim za decu, prostor je organizovan tako i da roditelji, ukoliko to žele, mogu biti prisutni sve vreme u susednoj prostoriji gde se mogu opustiti, upoznati s roditeljima druge dece, razmeniti iskustva i porazgovarati s vaspitačima.

Tematska proslava rođendana

Zemlja igračaka pored dnevnog boravka i svih radionica ima i dodatnu namenu jer se ovde organizuju najveseliji rođendani u gradu. Roditelji  mogu da priušte svojoj deci tematske rođendane i ispune im želju da se na svoj rođendan užive u omiljenu bajku i ponesu kostime Pepeljuge, Snežane, Zvončice ili nekih od savremenih crtanih junaka. Proslave vode animatori a organizovana su i lica koja brinu o posluženju i rođendanskoj torti.

Nakon svih nabrojanih sadržaja uopšte nije suvišno reći još jednom  – Zemlja igračaka je nešto što je Zrenjaninskoj deci odavno bilo potrebno. Sada, na jednom mestu, zahvaljujući timu kreativnih ljudi kojima je na prvom mestu dečije zadovoljstvo, konačno postoji mogućnost da roditelji na kvalitetan način organizuju slobodno vreme svoje dece.

Kreativni centar „Zemlja igračaka“, ugao Pere Dobrinovića i Laze Kostića (naselje 4.juli).

Upis, boravak dece ili proslava rođendana zakazuje se lično ili putem brojeva 023/544.790 i 060/018.07.76

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh