I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Zrenjaninci pokazali veliko interesovanje za besplatne očne preglede

Mala sala Kulturnog centra bila je tesna da primi sve Zrenjanince koji su sinoć želeli da potpuno besplatno odrede očni pritisak i pregledaju očno dno.

Ove potpuno besplatne preglede organizovao je privatni oftalmološki centar „Perfect vision“ iz Subotice u sklopu akcije „Edukativna predavanja i besplatni pregledi širom Vojvodine“.

besplatni-pregled-perfect-vision

Pre Zrenjanina, tim oftalmologa posetio je Sentu i Sombor. Zrenjanin je premašio sva očekivanja gledajući interesovanje, pa su pregledi trajali tri sata bez pauze.

– Došao sam da proverim očni pritisak. Imam problema u poslednjih mesec dana sa očima, naočare nosim 15 godina i kako starim, sve više računa vodim o vidu. Zato sam došao danas, ovo je jedinstvena prilika i bilo bi dobro da je prostor još veći, Jankov Jova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Imam problem sa očima i ovo mi je dobro došlo. U zrenjaninskoj bolnici se pregledi zakazuju, dugo se čeka, a ovo je sada najbrža varijanta. Poslušala sam i predavanja o katarakti, sočivima, sve su to korisne informacije, kaže Jadranka Macut.

besplatni-pregled-perfect-vision1

– Bavim se poljoprivredom, često sam u kontaktu sa hemijskim agensima, i svaki put sam na oprezu da mi oči ne stradaju. Proverili su mi očni pritisak, očno dno, sve je u redu i mogu zadovoljan da se vratim svojoj kući, priča Branislav Jankov.

– Sedam godina nosim naočare i ne znam šta bih danas bez njih. Došla sam ovde sa prijateljicom da bih pregledala vid, ovo je posebna prilika kakvih zaista nema često u našem gradu. Puno ljudi je došlo, i to valjda govori da nama penzionerima ovakve stvari trebaju, iskrena je Jovanka S.

Pre određivanja očnog pritiska i dna, doktorka Branka Ivošević održala je vrlo korisno predavanje „Kako sačuvati vid-savremeno lečenje očnih bolesti“ o preventivi, promenama kvaliteta vida i mogućim opcijama za lečenje.

besplatni-pregled-perfect-vision2

Prema njenim rečima, „posmatrajući situaciju generalno, mnoge bogatije zemlje od Srbije shvatile su značaj preventivne oftalmologije, i tako bogata društva štede jer oftalmologija koja se bavi lečenjem obolenja je veoma skupa, i invalidnost je daleko višeg stepena“.

– Nakon ovog gostovanja u Zrenjaninu, mogu da kažem da sam veoma iznenađena i drago mi je da su Zrenjaninci pokazali ovako veliko interesovanje i visoku zdravstvenu svest u smislu brige o svom vidu. Vrlo mi je drago svaki put kada vidim da naš narod želi da brine i sačuva svoj vid, ali na žalost, sistem državne zdravstvene zaštite je inferioran obzirom na celokupnu situaciju u našoj državi. Izuzetno su duge liste čekanja i to naročito kod hirurgije katarakte, gde se čeka se i po nekoliko godina. Privatna praksa pokušava da kroz korektne cene izađe maksimalno u susret državnom sektoru i smatram da ima veliku ulogu. Koliko je meni poznato, mi smo jedina privatna zdravstvena ustanova u zemlji koja je pokrenula ovu akciju u smislu preventivnih oftalmoloških pregleda i predavanja na kojima skrećemo pažnju građanima koja su to stanja i životne dobi kada se treba obratiti oftalmologu, rekla je dr Ivošević nakon obavljenih pregleda.

besplatni-pregled-perfect-vision3

Tim oftalmološkog centra „Perfect vision“ najavio je da će i u narednim akcijama uvrstiti naš grad i pružiti šansu Zrenjanincima da saznaju sve što ih zanima u vezi zdravlja očiju.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh