I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Dr Čedomir Vukić, klinika Jatropolis: Rak se može pobediti

Zračenje tumora iz 1.200 uglova do deset puta jeftinije nego u zemljama Zapadne Evrope

Sve više pacijenata iz Srbije sa teškim malignim bolestima pokušava da spas pronađe u Grčkoj. Razlog je taj što je lečenje na Specijalnoj klinici za radiohirurgiju i radioterapiju Jatropolis u Atini, koja raspolaže najsavremenijom tehnikom za lečenje ove opake bolesti i do deset puta jeftinije nego u drugim evropskim klinikama.

PACIJENTI IZ SRBIJE IMAJU POSEBAN TRETMAN

Dr Čedomir Vukić, predstavnik klinike Jatropolis za Srbiju, kaže da mesečno prosečno do 15 građana Srbije potraži njihove usluge.

Na klinici su se specijalizovali za sajber nožem leče tumore mozga, pluća, jetre, bubrega, materice, jajnika i prostate. Najvažniji preduslov jeste da se sa lečenje počne na vreme. A većina pacijenata iz Srbije u Atinu stiže tek kada je bolest stigla do poslednje faze, odnosno kad se pojave metastaze.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On naglašava da je klinika u Atini „Jugoslavija u malom“, jer sa na njoj ovog leta leče pacijenti iz Sarajeva, Hrvatske, Zvornika, Niša, Vranja, Zrenjanina…a da su Srbi povlašćeni zato što se osoblje prema njima ophodi kao prema braći.

SAJBER NOŽ

Sajber nož je aparat za stereotaktičnu radioterapiju. Od klasičnog gama noža sa kobaltnim izvorom, koji razara i zdravo tkivo, razlikuje se po tome što izuzetno precizno deluje samo na obolelo tkivo, pa je šteta na okolnim zdravim ćelijama minimalna. Velika prednost je i to što, u zavisnosti od veličine tumora, doza zračenja može da se podeli i u četiri – pet tretmana.

U svetu postoji samo 80 takvih aparata. Prvo se napravi dijagnostika uz pomoć pet i drugih modernih skenerera, a potom tri „D“ snimak tumura na koji se deluje visokim dozama radioterapije.

TRETMAN UZ POMOĆ ROBOTA

Tretman se radi pomoću kompjuterski kontrolisanog robota. On se okreće oko pacijenta i usmerava zrake ka tumoru iz 1.200 uglova, birajući najtačniji i najbezbedniji put do organa na kojima je tumor. Kamera prati disanje pacijenta i sinhronizuje aparat kao snajper, pa on izuzetno precizno zrači samo bolesno tkivo.

Dr Čedomir Vukić ističe da je u poslednje vreme broj građana Srbije, koji dolaze na njegovu kliniku, povećan. To objašnjava dobrim glasom, koji se čuje o njihovom radu, ali i porastom malignih obolenja u Srbiji.

VAŽAN JE I OPTIMIZAM

-Iskustvo pokazuje da je za izlečenje svake, pa i maligne bolesti, izuzetno važno da pacijent veruje u ozdravljenje. Optimizam je čudotvoran lek. Zato mnogo pažnje posvećujemo i tom aspektu. Ohrabrujemo ljude da se bore – kaže dr Čedomir Vukić.

Tel: +381 60 322 99 99 , +381 63 812 00 00

E – mail: cedomir.vukic@gmail.com

E – mail: cedomir.vukic@yahoo.com

E – mail: iatropolis.srbija@gmail.com

Web: www.iatropolis-srbija.rs 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh