I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Zemljano posuđe : Đuvečare na akciji u Gomexu

U modernom kulinarstvu i domaćinstvu posuđe već duže vreme gotovo da predstavlja takmičenje. Čaše neobičnih oblika, prozirni tanjiri i posude, široki dijapazon slika i boja za ukrašavanje dugo vremena predstavljali su nešto poput statusnog simbola.

Zasićeni raznim novotarijama, pravi gurmani vratili su se posuđu koje pouzdano čuva originalni ukus hrane i održava duže željenu temperaturu, a istovremeno izgleda i luksuzno i domaćinski.

zemljano-posudje-grncarija

Za vrlo kratko vreme oformila se simpatična armija onih koji su rekli „ne“ ostalim vrstama posuđa i počeli da otkrivaju sve blagodeti zemljanog posuđa ali i sopstvenih čula. Kuhinjama su zavladale đuvečare, tave, ovali i tanjiri, bilo da je reč o kućama ili restoranima.

Đuvečare

djuvecara-zemljano posudje

Đuvečara, Natural dizajn 3l natural / bez  glazure

Đuvečare su najkompletniji predstavnici porodice zemljanog posuđa – od upotrebne do ukrasne vrednosti. Ove unikatne posude prepoznatljivog oblika izvrsni su saveznici u pripremanju hrane na visokim temperaturama. Zbog njihovih sjajnih termičkih vrednosti, hrana ostaje dugo topla. Jela pripremljena u đuvečarama dobila su najviše ocene vrsnih profesionalnih kuvara i hedonista. Osim u sočnom, toplom i mirisnom jelu, uživaćete u prelepim, unikatnim i ručno rađenim šarama – trojan, oliva, vatra, reljef dizajnu i kolor ili braon miksu. Dostupne su sa glazurom i bez glazure. Posebna đuvečara je model natural koja ne sadrži glazuru ni šare.

Upoznajte Đuvečare.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

BLAGOTEDI ZEMLJANOG POSUĐA

Ukus, kao osećaj i smisao, dobio je novu dimenziju, namirnice su dobile priliku da dođu do izražaja, kuvari i domaćice šansu da pokažu svoje istinsko umeće. – izvuci u glosu

Zemljano posuđe podsetilo nas je u pravi čas da u brzom i savremenom životu često nismo svesni ukusa hrane koju smo pojeli, ali ni lepote posuda u kojima se ta ista hrana servira.

ZEMLJANO POSUĐE SVE POPULARNIJE

Iako prodavnice mešovitog asortimana ne nude preterano bogat izbor, zemljano posuđe sve je popularnije, zahvaljujući privatnim radionicama, koje ističu vrednost zemljanog posuđa kao unikatnog ručno rađenog proizvoda visokog kvaliteta. Ovaj tip posuđa privlači ne samo starije i kupce srednjih godina nego i mlađe generacije i mlade bračne parove koji zemljano posuđe, vaze, ćupove i šolje jednako često traže i za poklon i za toplinu svojih domova. Ovaj tip posuđa nezaobilazan je detalj u etno restoranima i salašima, ali sve češće krasi i moderno opremljene restorane, u kojima deluje izuzetno otmeno zahvaljući visokom sjaju i interesantnim dezenima.

etnokeramika-grncarija

PRODUŽENI UŽITAK UZ ZEMLJANO POSUĐE

O gastronomskim doživljajima koje pruža ovo posuđe tek se mogu ispredati fantastične priče – o izgledu i mirisu slasnog pečenog mesa, o boji povrća, ukusu zapečenog kajmaka, preliva i soseva.

Nije tajna da vrsni kuvari baš zbog tih finih nijansi u pripremljenim namirnicama vole da pripremaju hranu u zemljanom posuđu, pre svega zbog poznate činjenice da kuvanjem u ovim posudama hrana zadržava autentične ukuse i mirise, a osim toga priprema i posluživanje je jednostavnije.Kuvari znaju da njihove veštine i kulinarska umeća tada postaju još bolja i izraženija i da je veća verovatnoća da će goste restorana osvojiti drugačijim načinom pripreme jela.

etno-keramika

Pored đuvečara sa poklopcima, tava, ovala, terina, tanjira u kojima se priprema, služi i servira hrana, ne treba zaboraviti ni sve one bokale i šolje u kojima se čuvaju i iz njih ispijaju hladni i topli napici.

Lepo dizajnirani bokali podsećaju na ravnicu, radove u polju, sedenje pod verandama banatskih kuća kada sunce neumoljivo spaljuje tvrdu ravničarsku zemlju, a ova posuda održava vodu hladnom.

U zimskim danima, bilo kraj tople peći na nekom vojvođanskom salašu, vikendici, ili u toplom modernom stanu, kafa ili čaj u šoljicama od zemljanog posuđa donose produženi užitak. Napiciostaju topli duže nego obično i pružaju tih dodatnih „pola sata“ koji nam često nedostaju.

A onda kada dođu gosti, pored hrane, treba im ponuditi ilep prizor za oči – sveže ili pak divno poljsko suvo cveće u vazi na stolu.

AKCIJSKE CENE U GOMEX MARKETIMA

Jedinstvena prilika da u okviru akcije, po sniženim cenama obradujete sebe ili svoje najbliže ovim predivnim proizvodima.

djuvecara

Đuvečara 5l

Ukoliko vam se sve u vezi ovih proizvoda svidelo i poželeli ste da vaš sledeći nedeljni ručak nosi duh tradicije i puniji ukus hrane, dva artikla iz široke ponude proizvoda Etnokeramike nalaze se u Gomex marketima na akcijskim cenama.

Gomex Stop akcija traje od 28.10-10.11.2016

  • Đuvečara bez glazure od 3l (na slici) iznosiće 799. dinara.
  • U pomenutom periodu biće dostupna i verzija od 5l sa glazurom (na slici) za 1499. dinara.

Marketi u Zrenjaninu i okolini u kojima možete kupiti Etnokeramiku:

 

Prodajna mesta Gomex - Etnokeramika

Više o svemu pogledajte na zvaničnoj stranici, a proizvode možete poručiti i putem online kupovine na zvaničnom web sajtu www.etnokeramika.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh