I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Zašto je važno vakcinisati pse i mačke protiv besnila?

Postoje vakcinacije, koje su zakonski obavezne i one utiču na zdravstvenu zaštitu cele okoline, jer nevakcinisan pas predstavlja potencijalnu opasnost za druge pse ali i za ljude.

Zakon obavezuje vlasnike pasa da redovno, svake godine do kraja života njihovi ljubimci budu vakcinisani protiv besnila, zato što je to izuzetno opasno oboljenje koje je i zoonoza,a smrtnost kod zaraženih jedinki je gotovo 100%.

– Treba napomenuti da se lovački psi moraju po ovom zakonu 2 puta godišnje vakcinisati protiv besnila, jer su izloženi većem riziku od zaraze.Virus besnila mogu nositi lisice, šakali, jazavci, pa su zbog toga lovački psi u većoj opasnosti da prilikom lova budu povređeni ujedom obolele divljači pri čemu se virus prenosi – poručuju iz Veterine Dimić.

„VETERINA DIMIĆ“ je privatna veterinarska stanica, koja postoji od 08.02.1999.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Mi se razlikujemo od ostalih po tome što u našoj ordinaciji možete popričati sa doktorima veterinarske medicine. Oni vam mogu dati savete i odgovore na mnoga vaša pitanja kako bi što lakše shvatili obaveze oko svog kućnog ljubimca .U našoj stanici možete odabrati svog veterinara koji će voditi računa o zdravstvenom stanju vašeg kućnog ljubimca. Mi vam možemo obezbediti najkvalitetniju hranu ,razne suplemente ,sredstva za higijenu kao i prateću opremu za vašeg mezimca. U želji da naši ljubimci budu zdravi i bezbrižni spremni smo da vas informišemo o mogućim problemima koji ih mogu zadesiti – istakao je dr vet.med. spec. Radovan Dimić.

Za sve dodatne informacije možete pozvati službu Veterine Dimić na tel.023/567-021 i 511-385 .

Adresa: Žarka Zrenjanina 78, Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh