I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

NOVO: CrossFit za tinejdžere u fitnes centru Wonder Gym

Wonder Gym startuje sa novim programom, koji vodi master profesor fizičke kulture Bojan Đuričin, a u pitanju je CrossFit for Teens, odnosno CrossFit za tinejdžere.

CrossFit za tinejdžere je novi program, prilagođen za mlađu populaciju, koja još uvek raste i razvija se.

– Dok sam još bio student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, na kojem sam završio osnovne i master studije, profesori su neprestano naglašavali da je svestran i harmoničan telesni razvoj veoma značajan iz nekoliko razloga, kako zbog telesnog zdravlja, tako i mentalnog i emotivnog. Vodeći se ovim načelom, dok sam radio na Bliskom Istoku, pronašao sam sebe u jednom od najsavremenijih tipova fitnesa, a to je CrossFit. Zatim sam otišao u Madrid, kako bih stekao zvanje CrossFit Trainer Level 1, a dalje usavršavanje i Level 2 sam stekao u Dohi – kaže Bojan Đuričin za Ilovezr.

 

 

 

CrossFit predstavlja program pri kojem se izvode funkcionalne vežbe, koje su podložne neprestanoj varijaciji i koje se izvode u intervalima visokog intenziteta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Malo prostije rečeno, to je program koji koristi pokrete iz svakodnevnog života, kao što su trčanje, skakanje, penjanje, guranje, vučenje, koje uvek treba izvoditi drugačije i što brže moguće. Imajuću u vidu šta predstavlja, možemo zaključiti da nam CrossFit pomaže da pravilno i srazmerno izgradimo sve delove tela ali i da budemo izdržljiviji, snažniji, brži, eksplozivniji, stabilniji, gipkiji, precizniji, agilniji. Zbog visokog intenziteta dolazi do sagorevanja potkožnog masnog tkiva i razvoja izdržljivosti, a zbog raznovrsnih vežbi za razvoj snage dolazi do povećane mišićne mase, pogotovo velikih mišićnih grupa kao što su noge, leđa, grudi i ramena.

 

TERMINI

CrossFit for Teens

Ponedeljak, sreda, petak 20 h

Utorak, četvrtak, subota 9 h

Za razliku od mnogih sportova, koji su jednolični, u smislu razvoja samo određenih motornih sposobnosti i delova tela, CrossFit je nastao kako bi to promenio i doneo kompletnost u telesnom i motornom razvoju.

– U CrossFitu možete naći elemente različitih sportova kao što su atletika, gimnastika, olimpijsko podizanje tegova, plivanje, veslanje, itd. koji daju raznovrsnost treningu, ali i takmičarsku draž koja ga čini dodatno zanimljivijim. Upravo zbog toga ovaj vid fizičke aktivnosti je idealan za tinejdžere od 12 do 17 godina, koji je naravno prilagođen njihovim sposobnostima i potrebama tela koja se još uvek razvijaju.

Wonder Gym već ima opremljenu salu specijalno pripremljenu za ovaj program i već ga duže vreme s uspehom sprovodi.

– Mislim da smo prvi u Srbiji koji su se odlučili da tinejdžerima ponude njihovu verziju ovog programa, jer želimo na vreme da ih naučimo pravilnom izvođenju vežbi, principima vežbanja i zdravom životu. Koliko god je bitno imati neki vid fizičke aktivnosti u ovoj dobi, isto toliko je bitno imati i trenera pored sebe koji će se pobrinuti da su svi bezbedni, da su vežbe prilagođene sposobnostima pojedinaca i koji će dodatno motivisati vežbače – istakao je fitnes trener u Wonder Gym – u, Bojan Đuričin.

WONDER GYM

KONTAKT

Instagram

Facebook

Telefon : 023 3100 180

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh