I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Wellness studio : Kako da budite Fit i tokom praznika

Bliži se vreme slava i praznika, i prva asocijacija na taj period jesu praznične trpeze bogate slanim i slatkim izazovima. Jedna od crta našeg mentaliteta jeste i sklonost ka uzimanju “teške” hrane, koja može da napravi problem u organizmu ako se uzima bez ograničenja.

Najbezazlenija posledica prekomernog komzumiranja hrane tokom praznika, jeste uvećanje kilograma i centimetara….

Možete li ostati ravnodušni?

“Wellness studio” iz Zrenjanina predložio je praktične savete kojima možemo izbeći  ponavljanje grešaka :

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 1. BROJ OBROKA. Jedite tokom celog dana i ne preskačite najvažniji obrok u toku dana – DORUČAK. Praktikujte 3 glavna obroka i dve užine. Osobe koje preskaču doručak, dolaze u situaciju da u toku dana imaju napade gladi zbog oscilacija nivoa šećera u krvi i na taj način unose mnogo više kalorija nego što bi ih uneli da su imali doručak.

2. VODA. Unos vode je jako važan. Preporuka je da unosimo jedan litar vode na 25 kg telesne mase. U tu količinu se ne računaju gazirana voda, sokovi, čajevi, supe. Smanjeni unos vode može nam prouzrokovati neredovnu probavu i glavobolje. Tokom prazničnih dana dešava se da vodu zamenimo visoko kaloričnim gaziranim i ne gaziranim sokovima. U njima se kriju ogromne količine kalorija koje će se pretvoriti u masne naslage…

3. ALKOHOLNA PIĆA. Gde je slavlje, red je i da se nazdravi, ali alkohol bismo trebali da izbegavamo u većoj meri ukoliko želimo da ostanemo fit.

Alkoholna pića su vrlo kalorična. Prosečne kalorijske vrednosti :

Pivo 45 kcal/100ml

Vino 66-70 kcal/100ml

Šampanjac 84 kcal/100ml

Rakija  185 kcal/100ml

Likeri 242kcal/100ml

4 . VRSTA HRANE. Praznične trpeze po pravilu su obilne, ali razmišljajte o izboru hrane koja će se naći u vašem tanjiru. Savet je da se usresredite na meso, svežu salatu i zimnicu, a izbegavajte peciva i masne salate kao što je ruska. Meso je bogato proteinima i pomoći će da izgradimo mišićnu masu.

5 . FIZIČKA AKTIVNOST. Preporuka za bavljenjem fizičkim aktivnostima važi uvek, a ne samo u vreme praznika. Pored toga što utiče na potrošnju viška kalorija koje unesemo tokom praznika,

fizička aktivnost smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, snižava visok krvni pritisak i utiče na smanjenje apetita u odnosu na potrošene kalorije.

Ako do sada niste vežbali ili želite da probate nešto novo, preporučujemo besplatne treninge “Wellness studija”. Više informacija putem linka http://www.facebook.com/groups/327019864056174/

“Wellness studio” Zrenjanin 064/2799020

Facebook stranica : http://www.facebook.com/zdrava.ishrana.hl?fref=ts

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh