I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Vozačka Akademija održala predavanja u Medicinskoj školi na temu bezbednosti mladih u saobraćaju

Vozačka Akademija je i ove godine nastavila sa predavanjima po srednjim školama u Zrenjaninu i okolini.

Posle predavanja u Tehničkoj školi, Poljoprivrednoj školi i srednjoj školi „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu, kao i srednjim školama u Srpskoj Crnji i Sečnju, predavanja na temu “Mladi kao učesnici u saobraćaju“ uspešno su realizovana i u zrenjaninskoj Medicinskoj školi.

– Kontinuirano radimo na podizanju svesti kod mladih u celom Srednjobanatskom okrugu. Mladi vozači i po godinama starosti i po vozačkom iskustvu, bitno više sudeluju u saobraćajnim nesrećama od starijih vozača i vozača sa većim iskustvom. Veliki udeo mladih vozača u saobraćajnim nezgodama ukazuje na ozbiljan društveni problem, koji sistemski treba rešavati. U cilju prevazilaženja ovog problema potrebno je da sve državne i društvene institucije poduzmu odgovarajuće mere u cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja, a time i sigurnosti mladih vozača – istakao je Gradimir Radišić, vlasnik i instruktor Vozačke Akademije.

Mario Hajdu na predavanju u Medicinskoj školi

Organizator predavanja je Vozačka Akademija, u saradnji sa Medicinskom školom, a pored Radišića, predavači su bili saobraćajni inženjer Mario Hajdu i instruktor prve pomoći, Boris Vojinov. Predavanjima je prisustvovalo ukupno višeo od 200 učenika i učenica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

UZOR PRAVILNOG PONAŠANJA

– Za sigurnost dece i mladih u saobraćaju su svi odgovorni. Mladim ljudima nije dovoljno pružiti samo znanja, već ih i uvežbavati, a to se odnosi i na praktično ponašanje u konkretnim saobraćajnim situacijama. Za sigurnost u saobraćaju potrebno je aktivno učenje kroz celu vertikalu obrazovanja. Deci i mladima je neophodno kontinuirano pružati dobar model, uzor pravilnog ponašanja u saobraćaju. Šira društvena zajednica je dužna deci i mladima obezbediti sigurno saobraćajno okruženje, kao i kontinuirano raditi na prevenciji i edukaciji dece, mladih i ostalih učesnika u saobraćaju – dodao je Mario Hajdu.

Mario Hajdu i Gradimir Radišić

 

KONTAKT

ZRENJANIN: Koče Kolarova 19, Mob: 065 55 15 831

SEČANJ: Vožda Karađorđa 74, Mob: 069 615 831

BANATSKO KARAĐORĐEVO: U zgradi Mesne zajednice

facebook stranica

internet stranica

E-mail: obuka@vozacka.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh