I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Veterina Dimić – 20 godina uz vaše ljubimce i Vas

Savremena veterinarska stanica sa tradicionalnim personalizovanim pristupom, Veterina Dimić, ove godine proslavlja 20. rođendan.

Veterina Dimić funkcioniše kao jedna velika porodica

Već 20 godina Veterinarska stanica Dimić ide u korak sa vremenom i osavremenjuje svoju opremu i usluge, istovremeno uvek vodeći računa da se ne naruši tradicionalni topli i personalizovan pristup svakom pojedinačnom pacijentu.

– Sa ponosom se možemo pohvaliti da smo, zahvaljujući ovakvom pristupu i konstantnim ulaganjima u modernizaciju opreme i usavršavanje kadrova istrajali 20 godina i za to vreme održali reputaciju veterinarske stanice sa visokim kvalitetom usluga  – kaže na početku razgovora vlasnik i osnivač ove ugledne firme, dr. vet. med. spec Radovan Dimić.

OD MALE APOTEKE DO VETERINARSKE STANICE

Posao je pokrenuo zajednop sa suprugom Aleksandrom Dimić davne 1999. godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Kada smo pokrenuli ovaj posao, mnogo toga se promenilo. Koncept naše firme je bio drugačiji. Počeli smo sa jednom malom veterinarskom apotekom, koja se bavila prodajom lekova, hrane i pilića. Zatim smo registrovali veleprodaju, a objekat je bio smešten u kući, u kojoj smo živeli. Polako smo prošiirivali delatnost, da bi 2006. godina bila prekretnica za nas. Naime, izašao je novi zakon i morali smo da se opredelimo da li da registrujemo ambulantu, stanicu ili veleprodaju. Mismo se opredelili za stanicu, jer je to omogućavalo veću širinu rada.

Tada su dobili samo jedno selo, koje su opsluživali.

– To je bio Klek, odnosno farma Agro – Klek. Samim tim smo zaposlili i nova stručna lica, odnosno još dva veterinara i tehničarku, koji su bili zaduženi za to selo. Postepeno smo, zahvaljujući stručnosti u radu, proširivali teren. Sada držimo devet sela i imamo 13 zaposlenih radnika. Bavimo se malom i velikom praksom – ističe dr Dimić.

Male životinje (operacije, kastracije, sterilizacije, lečenje, vakcinacije) leče u centrali Veterine Dimić, u ulici Žarka Zrenjanina. Ambulanta je odlično opremljena. Poseduje najsavremeniji ultrazvučni aparat, sa dobrom sondom. Takođe, rade i čišćenje kamenca na zubima mačaka i pasa, kao i korekcije noktiju kod kućnih ljubimaca.

ODLIČNA SARADNJA SA INSTITUTIMA I REPRO – CENTRIMA

Što se tiče sela koje opslužuju veterinarskim uslugama, to su: Belo Blato, Ečka, Stajićevo, Lukino selo, Klek, Jankov Most i Mihajlovo. Do pre dve godine su držali Neuzinu i Banatsku Dubicu, ali su preraspodelom terena ostali bez ovih mesta, jer ova sela spadaju u sečanjsku opštinu.

– Što se tiče velike i male prakse, smatram da smo tu najkompetentniji. Imamo odličnu saradnju sa Pasterovim zavodom u Novom Sadu i sa Veterinarskim fakultetom u Beogradu. To znači da sve malo složenije operacije ili traumatske povrede upućujemo na ove institucije. Što se tiče velike prakse radimo osemenjavanje krava u celom Srednjobanatskom okrugu. sarađujemo sa Semeksom i ostalim reprezentativnim reproduktivnim centrima – kaže Aleksandra Dimić.

Veterina Dimić ističe dugogodišnju odličnu saradnju sa Agro – Klekom i Dijamant proizvodnjom.

– Od pre godinu dana radimo i sa Vineksom iz Lukićeva i nadamo se da će ta saradnja trajati dugo. Držimo i ekonomiju Okružnog zatvora, gde pružamo usluge u lečenju životinja. Naročito smo ponosni što već šest godina sarađujemo sa Azilom za pse. Mnogo toga smo uložili i mi kao firma da bi ova saradnja bila što uspešnija.

U veterini Dimić trenutno radi 5 veterinara, od kojih je dr Dimić specijalista parazitolog, tu su i 5 tehničara, a dva lica se bave administracijom. Po broju zaposlenih i obimu posla, to je najveća i najkompletnija veterinarska stanica u gradu.

– Mi smo porodična firma i naš cilj je, pre svega, da svi ljudi koji ovde rade budu zadovoljni kada dođu na posao. Svima pružimo šansu da se uklope. Takođe, nikada nismo bili megalomani da budemo najbolji, najjači, da imamo najveći promet… Bilo je teško opstati 20 godina, a imali smo značajnu podršku i od banaka, Intesa banke i Komercijalne banke – dodaje Aleksandra Dimić.

– Kod nas svako ima šansu da se pronađe u određenom resoru. Poslednja nam je stigla doktorka Ksenija Blagojević Kereši, koja radi hirurgiju, kurativu i preventivu veoma dobro. Uvek smo spremni da izađemo u susret, ako ima želju da ide na specijalizaciju. U tim slučajevima pružamo i materijalnu i moralnu podršku – naglašava dr. vet. med. spec Radovan Dimić.

Aleksandra i Radovan Dimić

Na kraju razgovora, Aleksandra i Radovan Dimić ističu da su najsrećniji što su svi njihovi zaposleni uspeli da stvore svoje porodice i da su svi uglavnom situirani. Upravo to vide kao njihov najveći uspeh.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh