I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Uticaj investitora : Sve više Zrenjaninaca uči nemački

Učenje nemačkog jezika u ekspanziji je  poslednjih meseci u našem gradu. Sve je više onih koji zbog prirode posla, traže pomoć škola stranih jezika. U najvećem broju to su zdravstveni radnici, koji su odlučili da svoj radni vek nastave u Nemačkoj.

dina tomasevU školi stranih jezika „Focus“ poslednjih meseci izraženo je povećanje broja polaznika na časovima nemačkog jezika.

– Našu pomoć i znanje traži veliki broj Zrenjaninaca koji radi u pogonima austrijskih i nemačkih investitora koji su najbrojniji. Podjednako povećanje oseti se i kod medicinskih radnika koji moraju da dostignu minimalno A2 nivo kako bi se uključili u program za dobijanje radne dozvole. U tim slučajevima, zbog kratkih rokova, kursevi su intenzivni, polaznici moraju mnogo da rade, ali u roku od 2,5 do 3 meseca oni stiču osnovno poznavanje nemačkog jezika, a za 9 meseci mogu steći zavidan nivo znanja, kaže Dina Tomašev iz zrenjaninske škole „Focus“.

Polaznici ove škole imaju šansu da ih profesori pripreme za polaganje  ispita na Gete institutu, na kojem se dobija međunarodni sertifikat, priznat u celoj Evropi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pored radno sposobnih Zrenjaninaca, sve veće interesovanje za nemačkim jezikom vlada i među osnovcima i srednjoškolcima. To su uglavnom učenici koji u okviru škola pohađaju redovne časove nemačkog, ali samoinicijativno žele da usavrše svoje znanje.

GERMAN 2

MAĐARSKI JEZIK – PUT DO PASOŠA I DRŽAVLJANSTVA

Dina Tomašev, za naš portal kaže, da pomama vlada i za časovima mađarskog jezika među sugrađanima koji žele da podnesu zahtev za dobijanje pasoša i državljanstva te zemlje.

– U njihovom slučaju, dovoljan je intenzivni kurs trajanja do 2,5 meseca, tokom kog prelaze početni nivo i stiču dovoljno znanje za intervju koji ih čeka  prilikom apliciranja za mađarsko drževljanstvo.

U školi Focus podsećaju na veliki broj jezika i iskustvo koje svakodnevno dele sa svojim polaznicima, a o čemu više možete saznati OVDE.

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh