I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Upišite dete na folklor ili školicu plesa

ŠKOLICA PLESA

U Plesnom Centru Zrenjanin je otvorena ŠKOLICA PLESA, za decu do 7 godina. Ples je fizička aktivnost koja podrazumeva komleksnu fizičku spremu: odličnu motoriku, koordinaciju, kondiciju sa pravilnim držanjem tela u osnovi, a sve to u skladu sa raznovrsnim ritmovima. Svaka od ovih komponenti se postepeno kod dece izgrađuje, na pedagoškim osnovama od početnika do takmičara vrhunskih kvaliteta.

Plesni centar 2

Pozivamo sve one koji žele da nauče osnove baleta, jazz baleta, gimnastike… da nam se pridruže utorkom, četvrtkom i subotom od 16:30h u velikoj sali Mesne Zajednice Bagljaš.

 

Najveća pažnja se posvećuje njihovom držanju, ritmu i koordinaciji pokreta. Svi plesovi su uprošćeni, prilagođeni njihovom uzrastu i plasiraju se kroz dečije igre.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Plesni centar 3

FOLKLOR

Folklor je uopšteno ime za umetnost koja, u ustaljenim tradicionalnim oblicima, živi u narodu. Ova umetnost prelazi od starijih na mlađe. Narodni duh, najsnažniji pokretač svih ideja u umetnosti, nikada ne miruje. Narod obavezno i uvek stvara svoju umetnost, sa svojom etikom i posebnom karakteristikom. Folklor se prenosi predanjem i pomaže nam da upoznamo narodno stvaralaštvo prošlih epoha.

Plesni centar 9

 

Svaka zemlja na svetu ima svoj folklorni izražaj, bilo kroz ples, muziku, književnost, ritmove ili likovnu umetnost. Kroz folkor se vidi istorija i tradicija te zemlje pa se umetnost bilo kog vremena ne može zamisliti bez elemenata folklora. U Srbiji ima više od 3.000 naziva narodnih igara.

Plesni centar 10

U svim krajevima prevlađuju vedre i vesele igre u kolu. Pored otvorenog i zatvorenog kola tu su i drugi oblici, npr. lese, naspramni lanci, igre udvoje, utroje, učetvoro itd. Igre prate instrumente (gajde, svirala, duduk, frula, dvojnice, cemane, tambure, zurle i tupan). Ima igara koje se izvode uz pevanje ili naizmenično pevanje i nemo igranje ili uz naizmenično pevanje i instrumentalnu pratnju. U periodu izmedju dva svetska rata gotovo u sve krajeve prodire harmonika.

Plesni centar 11

Plesni Centar Zrenjanin vrši upis novih članova u dečiju folklornu grupu, kao i u grupu rekreativaca. Časovi su prilagođeni svima, bez obzira na plesno iskustvo.

Termini su subota i nedelja od 19:30h dečija, a 20:30h grupa rekreativaca.

PLESNI CENTAR ZRENJANIN – RASPORED TRENINGA-MALA SALA

PLESNI CENTAR ZRENJANIN – RASPORED TRENINGA-VELIKA SALA

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh