I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Kompanija Univerexport otvorila najveći distributivni centar do sada [VIDEO]

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević, presecanjem vrpce, ozvaničili su početak rada novog distributivno logističkog centra „Univereksporta“ u Novom Sadu na Zrenjaninskom putu.

Pomeniti distributivni centar predstavlja najveću investiciju u istoriji ove kompanije koja je, ujedno, obeležila i 27 godina postojanja.

Predsednik Mirović je naglasio da je Univereksport domaća kompanija koja, sa više od 2.500 zaposlenih, služi za primer celoj zemlji u smislu celokupne privrede. On je podsetio da je kompanija na početku imala samo četiri zaposlena, a da će zahvaljujući novom objektu, čija je investicija vredna 16 miliona dinara, ovde raditi oko 250 radnika.

I Taxi Zrenjanin

-Veoma je važno da smo zajedničkim radom lokalne uprave i Pokrajinske vlade formirali ovu industrijsku zonu koja je dobila krunu, te sada na ulasku u Novi Sad postoji jedan ozbiljan logistički centar koji će pomoći smanjivanju troškova kompanije, povećati broj zaposlenih, a samim tim povećati i naš budžet“, istakao je Mirović nakon obilaska novog distributivnog centra.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Mirović skrenuo pažnju na razvoj privrede i ekonomskog razvoja

Takođe, gospodin Mirović je podsetio i na činjenicu da bez privrednog i ekonomskog razvoja nije moguće ulagati u sektore poput zdravstva, školstva i kulture.

Trenutno se radi 11 novih industrijskih zona u našoj pokrajini u želji za još više kompanija, a već sledeće nedelje biće raspisan novi konkurs Sekretarijata za regionalnii razvoj, kojim će biti subvencionisana nova radna mesta i nove tehnološke linije. U ovoj godini za to je planirano 350 miliona dinara, a u sledećoj godini još veća izdvajanja, dodao je Mirović.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević govorila je o tome da će se otvaranjem novog objekta ove kompanije, uticati pre svega na produktivnost i efikasnost. Prema njenim rečima, distributivni centar koji se prostire na ukupno 30.000 kvadratnih metara, koristiće najsavremenije tehnologije i u maloprodajne objekte distribuirati čak 16.000 proizvoda.

 Univereksport će se uklopiti u trend smanjivanja broja nezaposlenih, kao i u trend postepenog povećanja zarada, pre svega u realnom sektoru u privredi. Samo tako je moguće, kako je rekao Mirović, da zdrava ekonomija kroz rast privatnog sektora jača pozicije rekonstruisanog javnog sektora, koji ne sme biti puki trošak već u funkciji razvoja privrede, poručili su ispred kompanije.

Reč predsednika Mirovića povodom otvaranja distributivnog centra

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh