I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Kompanija Univerexport otvorila najveći distributivni centar do sada [VIDEO]

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević, presecanjem vrpce, ozvaničili su početak rada novog distributivno logističkog centra „Univereksporta“ u Novom Sadu na Zrenjaninskom putu.

Pomeniti distributivni centar predstavlja najveću investiciju u istoriji ove kompanije koja je, ujedno, obeležila i 27 godina postojanja.

Predsednik Mirović je naglasio da je Univereksport domaća kompanija koja, sa više od 2.500 zaposlenih, služi za primer celoj zemlji u smislu celokupne privrede. On je podsetio da je kompanija na početku imala samo četiri zaposlena, a da će zahvaljujući novom objektu, čija je investicija vredna 16 miliona dinara, ovde raditi oko 250 radnika.

I Taxi Zrenjanin

-Veoma je važno da smo zajedničkim radom lokalne uprave i Pokrajinske vlade formirali ovu industrijsku zonu koja je dobila krunu, te sada na ulasku u Novi Sad postoji jedan ozbiljan logistički centar koji će pomoći smanjivanju troškova kompanije, povećati broj zaposlenih, a samim tim povećati i naš budžet“, istakao je Mirović nakon obilaska novog distributivnog centra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mirović skrenuo pažnju na razvoj privrede i ekonomskog razvoja

Takođe, gospodin Mirović je podsetio i na činjenicu da bez privrednog i ekonomskog razvoja nije moguće ulagati u sektore poput zdravstva, školstva i kulture.

Trenutno se radi 11 novih industrijskih zona u našoj pokrajini u želji za još više kompanija, a već sledeće nedelje biće raspisan novi konkurs Sekretarijata za regionalnii razvoj, kojim će biti subvencionisana nova radna mesta i nove tehnološke linije. U ovoj godini za to je planirano 350 miliona dinara, a u sledećoj godini još veća izdvajanja, dodao je Mirović.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević govorila je o tome da će se otvaranjem novog objekta ove kompanije, uticati pre svega na produktivnost i efikasnost. Prema njenim rečima, distributivni centar koji se prostire na ukupno 30.000 kvadratnih metara, koristiće najsavremenije tehnologije i u maloprodajne objekte distribuirati čak 16.000 proizvoda.

 Univereksport će se uklopiti u trend smanjivanja broja nezaposlenih, kao i u trend postepenog povećanja zarada, pre svega u realnom sektoru u privredi. Samo tako je moguće, kako je rekao Mirović, da zdrava ekonomija kroz rast privatnog sektora jača pozicije rekonstruisanog javnog sektora, koji ne sme biti puki trošak već u funkciji razvoja privrede, poručili su ispred kompanije.

Reč predsednika Mirovića povodom otvaranja distributivnog centra

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh