I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Unesite boje u vaš dom

Kuća je prostor u kojem svako od nas provodi najviše slobodnog vremena i trudimo se da ga prilagodimo prema svojim potrebama. Ukoliko Vam je dosadila monotonija zidova uradite nešto novo, sasvim drugačije. Sada to možete samostalno uz malo truda i sa kvalitetnim materijalom.

unesite-boje-u-vas-dom-ogrev-zrenjanin-1

Pre nego što počnete sa krečenjem dobro se pripremite, jer ćete tako sebi pomoći oko lakšeg obavljanja posla. Pod obložite novinama ili najlonom, jer ćete sebi uštedeti vreme i neće morati kasnije da ga ribate. Zidove išmirglajte i obrišite kako bi uklonili nečistoću i prašinu. Ukoliko postoje rupe ili neravnine na zidovima izgletujte ih.

Kod izbora farbe odlučite se za skuplju, jer je kvalitetnija. Korišćenjem kvalitetnije farbe boja će biti ujednačena i nećete morati da je nanosite više puta. Svakako savet je da se farba nanosi dva puta, ali prvi nanos mora dobro da se osuši da bi se potom naneo drugi. Dobro preračunajte kvadraturu koju farbate i imajte na umu da jedana litra farbe pokriva oko 9 kvadratnih metara površine zida. Farba se nanosi u prvom nanosu vertikalno, a potom pod uglovima od 45 stepeni i to od naviše ka naniže.

unesite-boje-u-vas-dom-ogrev-zrenjanin-2

Ispravno izabranim bojama promenićete enterijer koji će uz njih odisati novom svežinom. Boja u enterijeru ostavlja snažan psiholoski uticaj na nas, a da toga nismo ni svesni. Zbog toga treba da razmislimo koje boje ćemo izabrati za naš dom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

unesite-boje-u-vas-dom-ogrev-zrenjanin-3

Jake boje se sve više koriste u uređenju enterijera, a dokazano je da utiču i na raspoloženje, povećavaju produktivnost, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju negativno ponašanje. Takođe, svetle boje mali prostor mogu učiniti da izgleda veće, a tamne boje prostran prostor vizuelno čine manjim.

Predulaz kuće treba farbati toplim bojama, jer simbolizuju dobrodošlicu. Dnevne boravke treba osvežiti svetlim bojama poput narandžaste, žute ili zelene. Narandžasta boja je najživlja među svim bojama, pa je sa njom dobro ofarbati zidove dnevne sobe jer se u tu sastajemo sa prijateljima i družimo. Zelena boja asocira na prirodu i podstiče na bolju produktivnost. Za kuhinju i trpezariju se preporučuju pored bele boje koja je simbol za čistoću i žuta i narandžasta, jer je dokazano da podstiču apetit. Žuta boja se povezuje sa suncem i osećanjima kao što su sreća i optimizam.

unesite-boje-u-vas-dom-ogrev-zrenjanin-4

Spavaću sobu treba obojati nežnim bojama plave ili zelene. Plava boja simbol je za smirenost, čak je dokazano da može da snizi krvni pritisak i stvori osećaj niže temperature. Suprotno tome je crvena boja koja može da utiče na povećanje krvnog pritiska i stvori utisak više temperature.

U Ogrev-ovim maloprodajama može se pronaći celokupan spektar boja koje se toniraju u više stotina nijansi. U ponudi imaju proizvode domaćih proizvođača Helios i Zvezda, kao i program grčkog proizvođača Viteks. Helios iz svog programa izdvaja program Spectra – boje za unutrašnje i spoljno farbanje. Posebno se izdvajaju Spectra fresh boje sa aromom.

Viteks nudi boje visokog kvaliteta u sjaju i satenu (matu). U ponudi su i perive boje koje su sve više popularne.

Pored boja i ostali materijal možete pronaći u dobro opremljenim maloprodajama – ispune, bandaž trake, glet mase, četke, valjke i ostali potrebni materijal.

unesite-boje-u-vas-dom-ogrev-zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh