I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Ulepšajte svoj dom demit fasadom

Toplotna energija se u najvećem delu (čak do 35%) gubi preko zidova. Ljudi se često odlučuju za postavljanje „demit“ fasade, jer se na taj način u toku zime čuva toplota u kući, dok je leti demit fasada funkcionalna čak toliko da može zameniti klima uređaj. Prednost ovakve investicije je u tome što se vraća za period od 3 do 5 godina i relativno brzo se postavlja.

demit-fasada-ogrev-zrenjanin-1

Za oblaganje zidova koristi se stiropor od 5 cm, 8 cm ili 10 cm. Prosečna cena kvadratnog metra stiropora od 5 cm je oko 2 evra/m2, dok je za srtiropor od 8 cm potrebno izdvojiti oko 3 evra/m2, odnosno 4 evra/m2 za stiropor debljine 10 cm.

Lepilo se koristi za lepljenje stiropora i za „utapanje“ mrežice. Za kvadratni metar potrebno je oko 4 kg lepka, čija prosečna cena iznosi oko 0,16 evra/kg.

Nakon postavljanja stiropora na njih se stavljaju plastične tiple koje pomažu da se ploče stiropora fiksiraju jedna uz drugu. Na kvadratni metar ide od 4 do 6 tipli, čija se cena kreće od 0,04 do 0,08 evra/kom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Fasadna mrežica je noseći deo fasade, koja se radi sa oko 10% preklopa sa drugom mrežicom. Cena mrežice je oko 0,35 evra/m2, a potrošnja 1,1 m/m2. Ugaoni profil sa mrežicom postavlja se na ivice kuće i oko vrata i prozora.                   

demit-fasada-ogrev-zrenjanin-2

Nakon toga se nanosi poslednji, završni sloj koji može biti u različitim bojama i teksturama. Završni sloj treba da ima stabilizator protiv UV zračenja koji garantuje postojanost boje. Za ukrašavanje  koriste se lajsne od stirodura koje doprinose lepšem izgledu. Cena lajsni je oko 0,12 evra/m2. U maloprodajama Ogreva možete pronaći robu renomiranih proizvođača: Knauf, Henkel, Helios, Weber, Vitex, Masterplast. 

Veoma je bitno da materijal kojim se radi demit fasada poseduje atest i pisanu garanciju, koja se uglavnom daje na 10 godina.

demit-fasada-ogrev-zrenjanin-4

Cena majstora za postavljanje demit fasade kreće se od 5 evra/m2 bez materijala. Ako je potrebno za fasadu koristiti skelu, ona ulazi u pomenutu cenu.

demit-fasada-ogrev-zrenjanin-6

Sve što Vam je potrebno za dom možete pronaći u najvećim zrenjaninskim maloprodajnim centrima „Ogrev“-a, koji nude povoljnosti pri kupovini u vidu odloženog plaćanja, plaćanja na rate i čekovima građana.

Foto: www.aliquantum.rs, www.montazne-kuce.com, www.stiv-elgrad.hr

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh