I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

U Zemlji igračaka pomešali bajku

Ćiri bu,ćiri ba sad zlu magiju okrećem ja jer im ćerke sada žive srećno, pa moja magija ne traje večno. Hokus pokus malih mi pilića, nek ovo dvoje ponovo postanu ljudska bića. Lice zveri neka skinu i sve muke neka im minu…

Maestralno je završila Grdana fantastičnu predstavu Pomešana bajka koju su izvela deca dramske radionice kreativnog centra „Zemlja igračaka“. Obučeni u kostime koji su pravljeni za potrebe ove predstave, mali glumci su odgovorno prihvatili uloge koje su sami birali i pripremali se za premijeru predstave zakazanu za kraj avgusta. Ono što je za naročitu pohvalu i što Zemlju igračaka izdvaja u odnosu na slične centre i igraonice, jeste činjenica da se za potrebe dramske radionice pišu jedinstveni tekstovi, kakva je i Pomešana bajka čijoj smo probi prisustvovali. U ovom sjajnom tekstu susreli su se svi likovi poznati deci – od Crvenkape, male sirene Ariel, Snežane, Petra Pana, Zlatokose do zle Grdane koja ima dominantnu ulogu u predstavi.

Probe su više nego zanimljive – pune smeha, druženja, ponekad i treme pred nastup a pokazalo se da je efekat na decu uočljiv i van kreativnog centra jer se gluma odražava na njihovu sposobnost pamćenja, jačanje karaktera i samopouzdanja. Sama činjenica da imaju zadatak da odglume scenu pred svojim drugarima a kasnije i pred roditeljima, uliva im određenu dozu odgovornosti. Kako kažu u ovom kreativnom centru, na premijeru se pozivaju roditelji, drugari koji nisu deo Zemlje igračaka i svi koji su zainteresoavni da pogledaju umeće malih glumaca.

Osim činjenice da deca kvalitetno i kreativno provode vreme sa mališanima iz svih krajeva grada, roditeljima je važna i informacija o izuzetno povoljnoj ceni pohađanja dramske radionice koja iznosi 800 dinara na mesečnom nivou. Časovi se održavaju svake subote od 10 do 12 sati i za to vreme roditelji imaju punu slobodu da obave svoje obaveze dok deca sa vaspitačima pripremaju neke nove bajke…

Kreativni centar „Zemlja igračaka“, ugao Pere Dobrinovića i Laze Kostića (naselje 4.juli).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Upis, boravak dece ili proslava rođendana zakazuje se lično ili putem brojeva 023/544.790 i 060/018.07.76

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh