I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

NOVO: Pored obilaska Temišvara, posetite i prelepi Arad

Turistička agencija „Minos“ iz Zrenjanina pripremila je dva jednodnevna putovanja u Rumuniju tokom novembra. Ovo putovanje u Temišvar je 11. novembra i podrazumeva i obilazak Arada (cena 1.700 dinara), dok drugo koje će biti realizovan 18. novembra, podrazumeva samo obilazak Temišvara (1.100 dinara).

Putovanje u Temišvar i Arad – TERMIN POLASKA: 11. novembar

putovanje-u-temisvar

Polazak u 5 časova izjutra iz Zrenjanina, sa stare pijace. Putovanje preko Žitišta, do graničnog prelaza Srpska Crnja. Po obavljenim graničnim formalnostima, nastavak putovanja preko Žombolja i Temišvara, do Arada.

ARAD Dolazak oko 9h. Obilazak grada u oblasti Krišana u kojem su rođeni znameniti Srbi: Sava Tekelija, slikar Stevan Aleksić, arhitekta Milan Tabaković i njegovi sinovi Đorđe i Ivan. Razgledanje zdanja podignutih po projektu Milana Tabakovića (Minoritska crkva, Palata Aradsko-čanadske železničke direkcije, Najmanova palata, Trgovačka škola, Industrijsko-narodna banka, Feldesova Palata, porodična kuća Tabakovića) i ostalih arhitektonski vrednih zdanja Arada kao što su Okružna većnica podignuta 1865 godine u stilu flamanske neorenesanse, Palate kulture sagrađene 1913., Državnog teatra iz 1874 godine. Poseta srpskoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija, a ikonostas je delo Nikole Aleksića.
Oko 12 časova polazak za Temišvar.

TEMIŠVAR

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Trg pobede, na kojem se nalaze zdanja Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine. Trg slobode na kom se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Odlazak u tržni centar „Iulius Mall“, najveći tržni centar o ovom delu u Rumunije. Uveče polazak ka Srbiji. Povratak u Zrenjanin u večernjim časovima.

CENA  ARANŽMANA:…………………  1.1000,00 dinara

Putovanje U TEMIŠVAR(bez Arada) – Termin polaska: 18. novembar

putovanje-u-temisvar

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 7h iz Zrenjanina, sa parkinga stare pijace ili Miletićeva ulica (autobusko stajalište kod prodavnice Halas). Putovanje preko Žitišta, do graničnog prelaza Srpska Crnja. Po obavljenim graničnim formalnostima, nastavak putovanja preko Žombolja do Temišvara. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata i zapadnog dela Rumunije.

RAZGLEDANJE GRADA:

Trg pobede, na kojem se nalaze zdanja Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine;

Trg slobode na kom se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja.

Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada.

SLOBODNO VREME:

Odlazak u tržni centar „Iulius Mall“, najveći tržni centar o ovom delu u Rumunije. Uveče (oko 18h) polazak ka Srbiji. Povratak u Zrenjanin u večernjim časovima.

CENA  ARANŽMANA:…………………  1.100,00 dinara

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom);

vođstvo puta-licencirani turistički vodič

razgledanje Temišvara

troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

međunarodno zdravstveno osiguranje

MINOS TRAVEL„, Žitni trg 4, 023/511-997, 023/511-484

www.minostravel.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh