I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Svetski trend operacije katarakte dostupan u Vojvodini – ugradnja trifokalnih sočiva

Koliko može biti težak život sa kataraktom (sivom mrenom) znaju samo oni koji svakodnevno postmatraju svet oko sebe kroz „sivu zavesu“. Jedini način izlečenja katarakte je operacija sa ugradnjom specijalno dizajniranog veštačkog sočiva, na mesto prirodnog zamućenog sočiva u oku.

Zahvaljujući tehnološkom napretku u oblasti medicine, danas je pacijentima na raspolaganju veliki izbor ovih sočiva, koja shodno kvalitetu i dizajnu, obezbeđuju različit kvalitet vida. Najnoviji svetski trend u operaciji katarakte je ugradnja takozvanih trifokalnih sočiva.

Ranije generacije multifokalnih sočiva su bifokalne, što znači da pacijentima omogućavaju dobar vid na blizinu i daljinu bez naočara, ali slabiji vid na udaljenost od 60 do 100 cm (što je naročito važno ljudima koji puno vremena provode za računarom). Nova trifokalna sočiva imaju tri fokusa, pa uz očuvan dobar vid na blizinu i daljinu, omogućuju pacijentu dobar vid i na srednju udaljenost. Preporučuju se osobama koje imaju kataraktu i ne žele da nose naočare za daljinu, blizinu i kompjuter, ali i osobama starijim od 40 godina koje nemaju kataraktu, ali ne žele više da nose naočare. Uz pomoć ovih sočiva pacijenti mogu čitati, voziti, raditi na računaru, gledati TV, gledati na sat ili mobilni telefon, brijati se ili šminkati, baviti se sportom, plivati, roniti i obavljati sve druge svakodnevne aktivnosti, naravno, bez upotrebe naočara.

Do nedavno je ova usluga bila dostupna samo pacijentima u velikim očnim klinikama širom sveta. Ali od ove godine, zahvaljujući Centru za lasersko uklanjanje dioptrije i operaciju katarakte Perfect Vision (Kuća zdravlja) iz Subotice, usluga operacije katarakte sa ugradnjom trifokalnih sočiva dostupna je i pacijentima iz Srbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Roddy Bogawa, filmski režiser iz New Yorka nakon ugradnje trifokalnih sočiva u klinici Perfect Vision

-Trudeći se da, kao i do sada, opravdamo poverenje koje nam pacijenti pružaju i održimo korak sa najsavremenijim trendovima, jedina smo ustanova u Vojvodini i druga u Srbiji koja pruža ovu uslugu, a prema podacima proizvođača sočiva, prvi smo u zemlji po broju izvršenih operacija. Ono na šta smo naročito ponosni su izvanredni rezultati: operativnih i postoperativnih komplikacija nije bilo, pacijenti su potpuno nezavisni od nošenja naočara, pa je i zadovoljstvo postignutim rezultatima obostrano, kako pacijenata tako i hirurga.- ističe dr Branka Ivošević, direktorka Očnog centra Perfect Vision (Kuća zdravlja).

Povodom otvaranja novog poglavlja u oblasti hirurgije na našim prostorima, u Centru za lasersko uklanjanje dioptrije i operaciju katarakte Perfect Vision (Kuća zdravlja) su na snazi promotivne cene i popust od 20% za ugradnju ovih sočiva.

Zakažite Vašu besplatnu konsultaciju!

Ukoliko ste zainteresovani za operaciju katarakte ili laserskog skidanja dioptrije, pozovite 024/55-75-75 i zakažite lični termin za razgovor sa lekarom, tokom kog ćete dobiti sve potrebne informacije i otkloniti sumnje i strahove.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh