I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Svetski dan deteta proslavljen humanitarnom predstavom

31. maja, uoči Svetskog dana deteta, učenici škole stranih jezika New Age 5+ su pred punom Baroknom salom Gradske kuće Zrenjanin izveli predstavu sa delima velikana svetske književnosti, Vilijema Šekspira.

Time je obeleženo i 400 godina od smrti ovog velikog umetnika.

good-ol-shakespeare-00014

Uz sonete i odlomke iz drama „San letnje noći“, „Hamlet“ i „Romeo i Julija“, ovi mladi ljudi su oživeli duh starih vremena, i podsetili na svevremenost ljudskog karaktera, koji je Šekspir fantastično poznavao i prikazao. Ovime je obeležen i kraj školske godine u New Age 5+. U znak zahvalnosti za trud oko pripremanja predstave, kao i priznanja za izuzetan uspeh postignut u toku školske godine, škola je svim učenicima, učesnicima predstave, poklonila po rečnik.

good-ol-shakespeare-00007

Predstava je bila humanitarnog karaktera. Publika je na ulazu u salu plaćala ulaznice u iznosu po sopstvenoj želji. Tom prilikom skupljeno je ukupno 20.000 dinara, koje učenici škole New Age 5+ žele da u celosti poklone Dečijem odelenju Zrenjaninske bolnice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

good-ol-shakespeare-00006

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh