I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Pitali smo veterinara zašto je dobra Super Premium hrana ?

Pravilna ishrana kod pasa i mačaka veoma je važna za njihovo zdravlje, međutim, mišljenja o tome kojom vrstom namirnica treba da se hrane, prilično su podeljena.

Da li psi i mačke treba da jedu suvu ili svežu hranu, onu koja sadrži žitarice, koja je prava mera… pitanja su na koja mnogi stručnjaci daju različite odgovore. U jednom stavu su ipak složni, a to je kvalitet hrane koji ne sme da se dovede u pitanje. Odabirom namirnica sa najnižom cenom, često se zanemaruju sastav i kvalitet proizvoda koji su i te kako važni za zdravlje našeg ljubimca.

Trgovci u poslednje vreme često hvale hranu Super Premium kvaliteta. Zašto je dobra, kako da je prepoznamo i koja je razlika između nje i „obične“ hrane, pitali smo Sandru Molnar, veterinara mega-marketa za kućne ljubimce „Gama pet“.

Ovaj market u svojoj ponudi ima izuzetno veliki izbor kvalitetne hrane Super Premium. Asortiman za ljubimce proširuje se svakim danom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PROCENAT MESA OD 25% DO 35%

Svaki pas je različit, ishrana se bazira na osnovu rase, uzrasta, karaktera, potreba, ali ono što uvek preporučujemo jeste kvalitet.

Super Premium hrana sadrži kvalitetne proteine animalnog porekla (procenat mesa je od 25% do 35%) a neke od njih sadrže i „plemenite žitarice“ (spelta, ovas, ječam, pirinač)

Hrana Super Premium kvaliteta sadrži jednu vrstu mesa i takve granule nikada nisu u različitim bojama, ističe Molnar.

Jedna od osnovnih razlika između hrane Super Premiun kvaliteta i obične, jeste ta što je njena biološka vrednost velika, psi bolje iskoriste proteine animalnog porekla od biljnih koje više ima u hranama lošijeg kvaliteta i koriste više žitarica koje samo prođu kroz digestivni trakt životinje.

Na svakoj hrani postoji tabela gde se na osnovu trenutne težine i starosti određuje količina hrane.

Obzirom da je hrana kvalitetna unosi se manje jer se iskoristi dobro i izmet je mnogo manji.

– Osim proteina i masti ova hrana u sebi sadrži i vitamine i minerale, zbog čega kada se koristi ova hrana životinji nisu potrebni dodatni suplementi u vidu tableti, jer se u hrani nalazi sve što je životinji potrebno, poručuje Sandra

GRAIN FREE – SUPER PREMIUM HRANA BEZ ŽITARICA

Procenat mesa minimalno 50%

U novije vreme zastupljenija je Grain Free hrana bez žitarica, koja se smatra najkvalitetnijom jer sadrži bar 50% kvalitetnog mesa.

Granula mora da bude tamna, kompaktna i masna, da ne sadrži žitarice jer one mogu da opterete pankreas kod pasa.

U skladu sa potrebama pasa, svaka hrana je uravnotežena sa 65% svežeg/suvog mesa, jaja i ribe, plus 35% povrća, bobica semenki, voća, biljaka, vitamina i minerala.

DEO PONUDE SUPER PREMIUM KVALITETA GAMA PET SHOP-A

Ponuda hrane za kućne ljubimce u ovom marketu je najveća koju možete pronaći u našem gradu. Pored toga što možete da birate, možete imati poverenje u stručne prodavce i veterinare koji će vas edukovati i posavetovati, i zajedno sa vama pronaći najbolje za vašeg ljubimca.

Na preko 300 kvadrata nalazi se apoteka, salon za negu kućnih ljubimaca i sve što vam je potrebno od hrane i opreme za vašeg ljubmca.

GAMA PET SHOP

RADNO VREME GAMA PET SHOP-A

  • Ponedeljak – Petak od 08 – 20h
  • Subotom od 08 – 15h
  • Nedeljom ne radi

Za sve dodatne informacije na rapolaganju su vam web sajt, email, kontakt telefon i zvanična fejsbuk stranica.

tel: 023/533-519 | info@gamapet.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh