I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Studio Popetrov – reč profesionalnog frizera

Nega duge kose jeste učestali proces, ali u neumerenim vremenskim uslovima poput tropskog leta i oštre zime, zahteva dodatne napore da bi se održala zdravom.

Jedan od najpopularnijih studija za negu kose i frizerske usluge u Zrenjaninu – studio „Popetrov“ – ove jeseni savetovaće nas o najboljim načinima za negu, pravilnoj upotrebi preparata i prenosiće najnovije trendove koji se menjaju iz sezone u sezonu.

– Kada kažemo „nega kose“  – žene koje imaju dugu kosu prvenstveno pomisle na upotrebu skupih preparata koji su ustvari samo jedan deo velikog procesa do sjajne i zdrave kose. Praksa pokazuje da bi se kosi mnogo pomoglo samo ako ne bismo pravili greške u svakodnevnom održavanju čistoće vlasi i temena. Recimo, najveća greška koju žene prave kod kuće jeste kratko pranje kose, tačnije brzinsko nanošenje šampona i još brže ispiranje. Pritom se ne obraća pažnja na skalp glave koji je i najvažniji jer se kosa hrani preko temena. Neophodno je tokom svakog pranja minimum 5 minuta masirati skalp kako bi se masnoća i sebum odstranili i pojačala cirkulacija glave. Druga, takođe velika greška jeste loš odabir šampona i balzama. Iako na tržištu postoji veliki broj proizvođača i šampona za različitu namenu u okviru samo jednog brenda, preporučujem da se šampon bira u skladu sa potrebom. Dakle, nije slučajnost što na tim preparatima piše da su za masnu, farbanu, suvu, problematičnu, oštećenu kosu i ostalo. Sve klijentkinje koje dolaze u moj studio često podsetim da čitaju natpise na ambalaži naročito kod farbe za kosu – kaže Veljko Popetrov.

Kosa koja nije tretirana farbom ne zahteva upotrebu balzama, dok se kod jako oštećene i suve kose mora držati par minuta kako bi počeo da deluje. Ovo je samo jedan deo nege koji se sprovodi kod kuće dok stručnu, profesionalnu negu sprovode frizeri. U studiju Popetrov savetuju šišanje duge kose u proseku na svaka dva meseca, a oblikovanje frizure na svakih mesec dana. U međuvremenu, preporučuje se nega originalnim profesionalnim preparatima koji u ovaj studio stižu sa nemačkog tržišta i koji imaju moć dubinske regeneracije kose, njeno hranjenje  i vraćanja sjaja. Prvi pokazatelj da kosa nije zdrava jeste upravo odustvo sjaja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Da bismo postigli potpuni efekat, pored površinske nege kose, važno je voditi računa o kvalitetu i načinu života. Osobe koje su na dijeti po pravilu imaju loš kvalitet kose, zatim nikotinskei zavisnici, a gustina i zdrava struktura gube se i pod uticajem stresa. Najpre se moraju izbaciti loše navike, promeniti ishrana, preporučujem uvođenje proizvoda bogatih vitaminom B, proteinima, orašaste plodove i ostalo. Takođe, treba biti umeren u forsiranju kose feniranjem, a sve češće i peglanjem koje može da napravi veliku i dugotrajnu štetu kosi. Upotrebom pegle za kosu izvlači se keratin na površinu dlake i to proizvodi sjaj što žene često zavara misleći da je to efekat plus. Međutim posle par takvih postupaka i iscrpljivanja svog keratina, dlaka ostaje beživotna. Ovu radnju mogu ublažiti preparati za zaštitu dlake, ali je generalno za vlasnice svilene i tanke vlasi ne preporučujem – savetuje naš sagovornik.

Popetrov podseća i da veliki uticaj na negu kose ima voda koja je u našem gradu puna kamenca zbog čega se mora uložiti mnogo više truda, ali čista, zdrava kosa, oblikovana u neku od najnovijih trendi varijanti  izaziva daleko veći efekat od bilo kog novog komada garderobe. Za kraj ove posete pitali smo i šta nam trend diktira ove jeseni

„ Pletenice i svetle nijanse, ali iznad svega – zdravu kosu“ – kaže Popetrov.

FRIZERSKI STUDIO „POPETROV“

Brigadira Ristića C1, Zrenjanin
064/193.07.01
Radnim danima od 11-19h
Subotom od 09-15h
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh