I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Zbog ovih detalja će vaš dom uvek izgledati moderno

Moderni trendovi u uređenju enterijera uključuju nove materijale koji ne moraju da imaju visoku cenu dok se njihovom upotrebom postižu od
lični efekti, a sa druge strane, primena im je zahvaljujući modernoj tehnologiji jednostavna.

Neki od tih materijala su: univer, sunđer, gips, a izmeđuostalog i štampane folije.

Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na primenu štampanih folija u izradi nameštaja i uopšte uređenju enterijera.

Primena štampanih folija i način upotrebe

Štampane folije koje se primenjuju u uređenju enterijera su u glavnom samolepljive kako ne bi morao da se rešava način njihovog nanošenja na drugim materijalima. Materijali koji se oplemenjuju ovim folijama su: staklo, keramika, iverica, medijapan…

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Jedna od bitnih osobina koja im omogućava primenu u enterijeru je vlagootpornost. Zahvaljujući toj osobini one su postojane u kupatilima, kuhinjama, kancelarijama, prodajnim objektima. Takođe je velika prednost ovih folija i pomenuta samolepljivost. Zahvaljujući tome uz malo veštine njihova aplikacija je dostupna svakoj osobi.

Nakon lepljenja one imaju snažan spoj sa površinom pod uslovom da površina nije hrapava, prašnjava ili masna. Tehnologija štampanja folija može da podrži i najviše rezolucije boja tako da sama štampa može da izgleda izuzetno živopisno. S obzirom da je savremeni trend primene boja u enterijerima sveden na pastelne tonove gde dominiraju bela, crna i braon boja , prilikom projektovanja postoji opasnost da ceo ambijent dobije monoton efekat. Tu na scenu onda stupaju folije kojima se oplemenjuju detalji enterijera i menjaju utisak od monotonog do toplog i dinamičnog.

U kuhinjskom ambijentu, na primer, gde dominiraju drvodezeni, kameni dezeni i bala boja sjajan efekat može da da folija sa štampom nekih detalja iz prirode (sveže voće, povrće, cvet…) koja bi se nanela na zid iznad radne površine. Takođe je dobar trik da se u jednom kuhinjskom ambijentu na sličan način oplemeni stari frižider, čime bi se pored dobrog efekta dobila i ušteda u kupovini nove bele tehnike. Lep efekat može da da folija sa štampom nekih detalja iz morskih dubina kojom bi se oplemenila vrata ormarića u kupatilu ili deo kupatilskog zida, poručuju iz salona Basic Line.

Gde se štampane folije najčešće primenjuju

Naravno jedan od najmasovnijih načina primene štampanih folija na nameštaju je lepljenje u reklamne svrhe, gde folije imaju odgovornost da spoje više segmenata u jedan utisak koji trebaju da ostave na potencijalne konzumente.

Obično su to komadi nameštaja koji imaju funkciju neke police određenog oblika rađeni od belog glatkog univera na koji sjajno prijanjaju samolepljive folije. Takve folije svojim dezeniranjem, tonovima i tekstovima zajedno sa oblikom police formiraju tematske kompozicije. Na primer polica sa nekim starinskim oblikom oplemenjena folijom koja ima na sebi štampu nekog hekleraja na starom drvetu i toplim tekstom sa starinskim pismom daje utisak da je hrana koja je na njoj izložena rađena po tradicionalnim receptima starih kuvara… Sve je to stvar kreativnosti i inspiracije dizajnera.

Zahvaljujući spoju modernih tehnologija obrade drveta i tehnologije proizvodnje štampanih folija postoji velik broj mogućnosti preplitanja štampanih folija i nameštaja. Radi se samo o tome da imate dobru ideju, a mogućnost izvedbe je izvesna.

Kontakt telefon: 023 / 541 – 668

Posestite sajt www.basicline.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh