I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Šta se priznaje položeno po starom zakonu o saobraćaju a šta ne ?

Kad je donet novi zakon o saobraćaju mnogi su ostali u nedoumici za koja vozila poseduju dozvolu i šta im se priznaje a šta ne.

Ranije je bilo sasvim dovoljno da položite za B kategoriju i automatski ste imali prava da vozite moped (skuter) do 49 cm3, traktor, radnu mašinu i motokutivator. Ova privilegija vam svakako ostaje ako ste položili po starom zakonu i imate papirnu vozačku dozvolu roze boje.

vozačka-dozvola

Kad vam istekne i kad budete morali da je menjate za novu plastičnu u roku, koji je za sada ponovo odložen, u njoj ćete videti da je svaka kategorija ponaosob izdvojena i takođe će vam biti upisane gore nabrojane.

Po novom zakonu polaže se posebno za svaku kategoriju koju želite.

Naravno, zakon tu dopušta da se izbegnu nepotrebna ponavljanja. Ako ste položili ispit iz prve pomoći koji vam je bio neophodan za polaganje za B kategoriju, on će vam važiti i za sve ostale kategorije koje želite da polažete.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

prva-pomoc

Jednom položena prva pomoć važi za sve kategorije

 Neophodan minimum časova Teorijske obuke je 40 ali ukoliko planirate da posle položenog ispita za B kategoriju dopunite svoju vozačku dozvolu AM kategorijom u koju spadaju mopedi i skuteri do 50 cm3 imaćete samo 7 časova Teorijske nastave. Prednosti novog načina polaganja, tačnije obaveze da se za svaku kategoriju posebno vrši teorijska i praktična obuka su višestruke.

Ranije kada ste dobili dozvolu B kategorije mogli ste isti dan sesti na vaš skuter i voziti ga po ulicama bez ikakvog predznanja o načinu vožnje, različitih upotreba prednjih ili zadnjih kočnica u zavisnosti od brzine, nagiba samog mopeda ili skutera, ili podloge.Bez informisanosti o opasnim situacijama, mrtvim uglovima u ogledalima vozača ispred vas kao i mnogih drugih pojedinosti koje vam bukvalno mogu spasiti život.

Danas, sa srećom to više nije moguće. Vozači mopeda, skutera i motocikala spadaju u grupu naranjivijih u saobraćaju tako da je novim zakonom učinjeno da se njihova bezbednost podigne na najviši mogući nivo.

skuter

U auto školi „Plus“ koja se nalazi u samom centru grada, u Gimnazijskoj 4 pored obuke za B kategoriju vrše obuku i za još dve kategorije koje su među najzastupljenijim u saobraćaju, pogotovo među mlađom populacijom a to su AM (mopedi i skuteri do 50 cm3 I) i A1 (motorcikli i skuteri do 125cm3).

Sezona je već uveliko počela tako da ukoliko planirate da položite za neku od te dve kategorije potrebno je da krenete da razmišlajte o otpočinjanju obuke jer je potrebno odslušati časove teorije, polagati test, odvozati praktične časove i polagati vožnju pa da ne dočeka prve oktobarske kiše za svoj prvi dan sa dozvolom, poručuju iz ove Auto škole.

U auto školi „Saša Plus“ su zaposleni iskusni instruktori sa dugogodišnjim vozačkim i instruktorskim iskustvom a kao posebnu prednost ističu i dugogodišnji „bajkerski“ staž uz iskustvo koje će vam rado preneti.

Auto škola “Plus”, Gimnazijska 4

Telefon : 023.536.166 ili 061.163.84.30

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh