I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

Poslastica za ljubitelje ˝Jazz˝ zvuka – Space Tigers u Kafematu

Na oduševljenje mnogih zrenjaninaca, kompanija Gomex predstavila je veoma interesantan bend modernog džez izraza – „Space Tigers”, koji će nastupiti u Zrenjaninu u sredu 01. novembra u klubu „Kafemat“ i to neposredno nakon zapaženog nastupa na 33. Beogradskom džez festivalu.

Space Tigers osnovali su u Berlinu hrvatski saksofonista Grgur Savić i naš gitarista Vanja Kevrešan. Uz američkog bubnjara Vegu Džisusa, trojica ˝sofa-tehno-džez-surfera˝ predstavljaju muziku izvan stilskih granica, koja će se naći na debiju za švajcarski ˝Unit Records˝.

Zrenjaninac koji je zbog muzike proputovao ˝pola sveta˝

Sada već svetski etablirani džez gitarista Vanja Kevrešan, rođeni je Zrenjaninac. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu u Zrenjaninu. Nakon toga upisuje Džez akademiju u Gracu u Austriji, odakle ga talasi ovog zvuka nose svuda po Evropi i svetu.

Dug je spisak bitnih velikana svetske džez scene sa kojima je nastupao Kevrešan, a sa tog spiska ˝Svemirski Tigrovi˝ ističu imena kao što su:  Karl Ratzer, Peter Herbolzheimer, Fritz Pauer, Vojkan Jocić, David Jarh, Stjepko Gut, Tom Lellis, Ed Neumeister, Bernd Luef, Kolja Gjoni, Heinrich Von Kalnein, Jelena Jovović, Predrag Revishin, Sava Miletić, Robert Jukić, Carrol Cass, Roland Wesp, Joe Kaplowitz, Lela Kaplovitz, Maja Grgić, Daniel Noesig, Wolfgang Reiner, Tonc Feinig, Martin Harms, Dušan Novakov, Miles Griffith, Eric Harland, Joe Sanders, Vasil Hadžimanov, Miša Blam i mnogi, mnogi drugi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Danas Vanja Kevrešan predaje u Berlinu, Gracu i Beogradu.

Oragnizatori: Space Tigers svirka oduševiće Zrenjanince

S obzirom na činjenicu da je Vanja Kevrešan baš u Zrenjaninu napravio svoje prve muzičke korake, od ovog nastupa očekuje se posebna toplina i prisnost. Budite u Kafematu 01. novembra, poručuju organizatori.

Rezervišite svoje mesto na vreme putem broja telefona 069 / 207 – 77 – 77

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh