I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Ultra Caffe
Marketing Zrenjanin

BIROOPREMA: Kako izabrati školski ranac koji odogovara vašem detetu?( FOTO)

Ukoliko ste roditelj a vaše dete je školarac, pravo je vreme da mu izaberete jednu od najbitnijih stavki na spisku opreme za školu – ranac.

Poslednjih godina rančevi postaju sve veći i količina knjiga koje dečica nose svaki dan sa sobom preti da ostavi posledice na njihovu kičmu i ramena.

Zato je izuzetno važno izabrati kvalitetan i dobar ranac koji će pružiti podršku i rasporediti težinu tako da je mališani što manje osećaju na svojim leđima.

Odgovor na pitanje kako izabrati ranac koji će najbolje odgovarati vašem detetu potražili smo u knjižari Birooprema koji se prodajom školskog pribora bave već dugi niz godina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U njihovoj ponudi nalaze se:

 • rančevi za vrtić
 • rančevi za predškolce
 • školske torbe za prvake
 • školske torbe i rančevi za decu do IV razreda
 • rančevi za tinejdžere, srednjiškolce, studente
 • sportski rančevi
 • torbe na jedno rame

i sav prateći školski pribor.

Prilikom izbora idealnog ranca, dečije mišljenje se mora ispoštovati, pa tako taj komad mora “stilski” ispratiti trendove koji su u datom trenutku popularni među mališanima.

Nije jednostavno uklopiti njihove i vaše želje, međutim, nije ni nemoguće. Prilikom izbora, evo na šta bi bilo dobro da obratite pažnju.

Pre svega veoma je bitno izabrati kvalitetan ranac u skladu sa uzrastom deteta koji ne ometa pravilan razvoj kičme i prolagođava se rastu deteta tako da može poslužiti duži niz godina, poručuju iz knjižare Borooprema.

Proverite da li zipovi rade neometano? Da li se kopče lako otvaraju i zatvaraju? Da li su ti rančevi za školu dovoljno prostrani i čvrsti da mogu da izdrže sav teret koji nose đaci?

Ukoliko dete nosi užinu ili flašu vode sa sobom, bilo bi dobro da u rancu ima odvojenu pregradu samo za to. Možda će želeti da razdvoji sveske i knjige i da pernicu smesti u odvojeni džep ili pak, da ponese sa sobom i opremu za fizičko koju će isto staviti u torbu. Jedno je sigurno – što više pregrada ima – to je bolje!

Kada birate materijal ranca postoji nekoliko faktora koje morate uzeti u obzir –koliko je materijal postojan i da li će možda propuštati kišu? Sintetički materijali, kao što su najlon ili poliester, otporniji su na vodu, lako se čiste i čine ranac lakšim. Sve su to bitne stavke koje morate imati na umu i koje će značajno uticati na vašu odluku da li da kupite baš taj ranac ili da se ipak opredelite za neki drugi.

Uvek imajte na umu da će taj ranac nositi vaše dete koje verovatno neće imati obzira prema njemu kao što biste imali vi.

Kako odabrati odgovarajući ranac za prvake?

Pre svega, treba povesti računa o veličini i težini same torbe. Ona, zatim, mora da odgovara visini i konstituciji mališana. Dno torbene sme da ide ispod struka deteta, a vrh  mora da bude ispod linije ramena.

Na leđnoj strani torbe ili ranca, treba da postoji ojačanje, a naramenice treba da budu široke i mekane da se ne usecaju u ramena. Poželjno je da postoji i kaiš koji se zakopčava oko struka i tako dobije još jedna tačka oslonca. Ranac neće šetati levo-desno, što je veoma važno kada je ravnoteža deteta u pitanju. Prilikom podešavanja kaiševa za dete, pazite da ranac dobro leži oko tela i da se ne naginje prema dole.

Za dodatnu zaštitu od automobila i bicikala uveče i noću, mnogi rančevi za prvake dolaze sa reflektujućim panelima. Ukoliko ranac koji ste odabrali ne sadrži reflektujuću površinu, preporuka je da je sami dodate na ranac za veću bezbednost vašeg deteta u saobraćaju.

Rančevi na točkiće

Ovi rančevi mogu biti zgodni, ukoliko imate uslova za korišćenje istih.  Ideja da dete ne mora da nosi teret na leđima, već da vuče torbu na točkiće svakako je dobra , ali bi valjalo proveriti kakva vam je trasa do škole, tj. da li dete može neometano da vuče torbu.

 

Torbe na jedno rame

Torbe na rame su pogodne za učenike koji ne nose puno udžbenika u školu, a mogu se nositi i u slobodno vreme. Ovakve torbe obično poseduju ipregradu za laptop.

POGODNOSTI PRI PLAĆANJU

Ukoliko se odlučite za plaćanje gotovinom do kraja avgusta očekuju Vas popusti na već provereno povoljne cene: -10% popusta na rančeve i školske torbe, -5% na sav školski pribor.

Plaćanje u Biroopremi možete izvršiti putem administrativne  zabrane i čekovima građana na tri mesečne rate bez kamate.

INFO BIROOPREMA

Knjižaru Birooprema koja se nalazi u Zrenjaninu, u ulici Đorđa Stratimirovića 17a možete posetiti svakog radnog  dana od 7 do 20 časova i subotom od 8 do 14 časova.

Više info možete dobiti i putrem telefona 023/511-525

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh