I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Marketing Zrenjanin

Severna Grčka – 2. deo: Najpopularnija turistička destinacija naših turista

Ovom prilikom izdvajamo popularna letovališta na Kasandri, Halkidiki:

Pefkohori

Pefkohori

Pefkohori je, verovatno, najpopularnije letovalište, kada je reč o turistima iz naše zemlje i o destinaciji Halkidiki. Ovaj, od Soluna 110 km. udaljen turistički centar, dovoljno velik a ipak prostorno mali, poznat je po brojnim sadržajima i dobrim uslovima za kompletan odmor, uživanje u moru i suncu ali i za razonodu, zabavu, provod. Letnja vreva i gužva se podrazumeva, ovde nikad nije dosadno.

Zato je letovalište popularno među gostima mlađih generacija i porodicama sa decom srednjoškolskog uzrasta. Danonoćna živost, na svakom koraku, deo je kosmopolitske atmosfere, kako na šetalištu – uz peščanu plažu, tako i u slikovitim, uskim ulicama, većinom namenjenim samo pešacima. Kao posledicu istovremenog korišćenja od strane brojnih gostiju, letovalište ponekad, u sezoni, ima smanjen ili nedovoljan pritisak vode. Brojne su prodavnice, mega i supermarketi, pekare, taverne, picerije i kafići.

Mnogo je i apartmanskih zgrada, hotela – od skromnih do ekskluzivnih. Ovde jednostavno „nema da nema“ i to sve prilagođeno svačijem džepu. Atraktivne su obližnje plaže „Kruso“ i „Golden ­beach“, interesantno je provesti dan u susednom Haniotiju, a u ponudi agencija su krstarenja zalivom Toroneos ili uz obale Svete gore.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Hanioti

 

Hanioti, udaljen 105 kilometara od Soluna, jedno je od najpopularnijih letovališta Halkidikija. Razlog je u izuzetno lepom položaju, na obali zaliva Toroneos, sa čistim i toplim morem ali, pre svega, u odličnoj infrastrukturi, sadržajima i kosmopolitskoj atmosferiU Haniotiju uvek vlada živost a veliki broj turista, iz mnogih zemalja Evrope, ovde je prisutan i u vansezoni. Uslove za sadržajno letovanje imaju sve generacije a mogućnosti šetnji, izleta automobilom, redovnim ili agencijskim autobusom, brodom kao i izbora za dobar večernji provod – ima zaista mnogo. Veliki broj hotela i apartmanskih zgrada prati mnoštvo prodavnica, restorana, picerija, taverni, barova i kafića. Tu je i pošta, ambulanta, turističke i rent a car/bike agencije, taxi služba…

Glavni ukras mesta je veliki park, uz centralni deo prelepe peščane plaže, na kojoj se mogu iznajmiti rekviziti za sunčanje ili sportove na vodi.

Polihrono

Polihrono – U kristalno čistom zalivu Toroneos, okruženo bujnom mediteranskom vegetacijom i idealnom peščanom plažom, na Kasandri – stotinak kilometara jugoistočno od Soluna, nalazi se ovo popularno i lepo letovalište. Brojni su hoteli, restorani, kafići, prodavnice a tu je i desetak marketa, ambulanta, apoteka, turistička i rent a car agencija. Nezavisno od uživanja na plaži ili korišćenja sadržaja za večernju zabavu i razonodu, deo mogućih aktivnosti su ugodna šetnja u obližnji Hanioti, celodnevno krstarenje zalivom, kratki i duži izleti – uz korišćenje iznajmljenih vozila, redovnih autobuskih linija ili aranžmana lokalne agencije.

Kalitea

Kalitea – Letovalište je „u centru“ Kasandre (90 km. autoputem od Soluna), sa četinarskim šumama u okruženju, po svemu prilagođeno potrebama savremenog turizma a ima i jednu od najlepših peščanih plaža Halkidikija, čime su ispunjeni svi uslovi za kvalitetan, sadržajan i prijatan godišnji odmor. Zaliv i plaža uzvišenjem su odvojeni od naselja pa se, iz prostranog parka i sa terasa desetak restorana i kafića, može uživati u panoramskom pogledu. Tu je i pešačka zona sa mnoštvom prodavnica i letnjih bašti, LIDL i drugi supermarketi, turističke i rent a car agencije, banka, pošta, apoteka kao i sadržaji za večernju zabavu. Mesto je popularno među turistima iz cele Evrope, a Solunjani, zbog dobrog provoda, ovde „skoknu“ čak i na kratko – vikendom. Dovoljno je pola sata, uređenim šetalištem uz šumu, do popularnog hotelsko-turističkog kompleksa, na velikoj plaži, južno od letovališta.

Najinteresantniji organizovani izleti su krstarenja („Sveta Gora“ ili „zaliv Toroneos“) i „Waterland“ a redovnim autobuskim linijama lako i brzo se stiže u Polihrono, Hanioti ili Pefkohori, odnosno u Nea Mudaniu ili Solun.

Turistička agencija Solaris Travel u ponudi za sezonu 2015. ima arnžmane na 10, 12 i 15 noćenja uz organizovan prevoz iz Zrenjanina. Iskoristite pogodnosti ranog bukiranja kod pojedinih aranžmana i ostvarite popust. Sve informacije i rezervacije: Solaris Travel, Gimnazijska 25 telefon: 610007.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh